Sinop Kızılay Şube yönetimi “14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü” nedeniyle Türk Kızılayı Samsun Orta Karadeniz Bölge Kan Müdürlüğünce Kan bağışçıları için Samsun Canik Kültür Merkezi’nde  düzenlenen ödül törenine  katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.
Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, “Türk Kızılayı, gönüllülerinden aldığı güç ve destekle ülke genelinde 17 bölge kan merkezi, 65 kan bağış merkezi, sabit ve mobil kan bağış birimleri aracılığıyla ülkemizin kan ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Kan bankacılığının en önemli unsuru gönüllü ve düzenli kan bağışçılarıdır” dedi.

Daha sonra, sırasıyla  30 yıllık kan bağışçısı Hakan Yılmaz, Türk Kızılay’ı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel, Canik Belediye Başkanı Osman Genç  ve Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından plaket töreni ve  gönüllü kan bağışçılarına berat ve madalyaları verildi.
Törende düzenli kan bağışında bulunan Sinop Kızılay Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu gümüş, Sinop Kızılay Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Hakan Şimşek bronz madalya ile ödüllendirildi.
Sinop genelinde ise düzenli kan bağışında bulunan  1 kişi altın, 5 kişi gümüş ve 56 kişide bronz madalya  almaya hak kazandı.

 
Editör: Vitrin Haber