Doğa Turizmi Master Planı Toplantısı’na Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Orman Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, İl Kurum ve Kuruluşlarının Yöneticileri ve çok sayıda üst düzey çalışan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Cengiz, “Turizm denince yıllarca deniz, kum, güneş anlaşıldı ama artık yavaş yavaş denizin sonu göründü. İnsanlar başka anlamda arayışı girdiler. Bunlar doğa, kültür, inanç turizmi. İnsanlar yaz gelince kendilerini hep denize atarlardı ama artık farklı arayışlar içine girdiler. Aynı yerlerden aynı şeylerden sıkılıp seyahat etmenin tadına vardılar. Budar da Yayla Turizmi, Kayak Turizmi, Kültür Turizmi, İnanç Turizmi gibi değişik alanlara yöneldiler. Sinop bu anlamda turizm potansiyel alanlarda çok farklı olan bir il. Deniz, kumsal, güneşiyle Akdeniz’i andırdığı gibi yaylalarıyla da doğa turizmine açık. Organik tarım organik beslenme konseptine uygun. Hala potansiyeli olan toprağı kirlenmemiş nadide bir il. Bizim de bu potansiyeli harekete geçirmemiz insanların faydasına sunmamız gerekiyor” dedi.

Ardından Orman Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, Doğa Turizmi Master Planı hazırlama süreciyle ilgili bilgiler verdi. Yeni, Sinop’un eşsiz nitelikleri doğa turizmi değerleri, Sinop’un turizm imajı ve Sinop’un değerlerinin sunduğu bazı imkanlar ve marka olabilmesi ile ilgili çalışmalardan bahsetti.

Program Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sinop İl Şube Müdürü Fatma Karahan’ın Sinop’un Doğa Turizmi Arz Özellikleri ve Buna İlişkin Talebin İncelenmesi hakkında bilgi vermesiyle devam etti ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Müdürü Funda Gürleyen Kuru’ nun Doğa Turizm Master Planında Gerçekleştirilmesi Öngören Faaliyetler(2012-2013)  ile ilgili sunumuyla son buldu. Programa katılımın hayli büyük olması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Vitrin Haber