Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) tarafından 6-9 Ocak 2022 tarihleri arasında İstanbul Maltepe’de bu yıl 7’inci düzenlenen Sinop Tanıtım Günlerinde Sinop’un yöresel lezzetleri ve yöresel ürünleri görücüye çıktı. Sinop Tanıtım Günleri düzenlenen görkemli açılış ile ziyaretlerden yoğun ilgi gördü.

Sinop Tanıtım Günlerinin resmi açılışına İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, SİYAD Başkanı Adnan Çeliker, Teknik Direktör Yılmaz Vural, siyasi partilerin milletvekilleri ve il başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ardından protokol üyeleri ve ziyaretçiler Sinop’un birçok tarihi ve kültürel zenginliklerini içinde barındıran tanıtım stantlarını ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi aldı. Sinop’a özgü ürünlerin olduğu stantlara İstanbul’da yaşayan Sinoplular ve İstanbullular da yoğun ilgi gösterdi.

RESUL DİNDAR VE ZEYNEP BAŞKAN KONSERLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Tanıtım günlerinde ayrıca Resul Dindar ve Zeynep Başkan konserleri de büyük ilgi gördü. Konserleri izleyen konuklar keyifli anlar yaşadı. Etkinlik boyunca daha bir çok sanatçı sahne alacak. 

KESTANE BALI DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Sinop'un birbirinden eşsiz lezzetlerinin büyük ilgi gördüğü Sinop Tanıtım Günlerinde, Sinop Üniversitesi tarafından coğrafi işaret belgesi alınan ve SİNATE adıyla marka değeri kazanan kestane balı da Sinop Tanıtım Günlerinde görücüye çıktı.

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen Sinop Tanıtım Günleri, 9 Ocak Pazar gününe kadar İstanbul Maltepe Sahilinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.


Editör: Vitrin Haber