Sinop Özel İdaresi, covıd-19 tedbirleri kapsamında bina girişinde HES kodu şartı uygulamasına da devam ediyor. Uygulama doğrultusunda Özel İdare binasının girişteki danışma bölümünde HES kodu sorgulaması yapılarak tedbirleri en üst seviyede tutmaya çalışıyor.

Koronavirüs tehdidine karşı en başından beri Sinop İl Özel İdaresi olarak gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, "Pandemi sürecinin başladığı 2020 yılının Mart ayından itibaren, sürece titizlikle yaklaşan ve tüm birimlerinde seferberlik ilan eden Özel İdaremiz, bu çalışmalarıyla halk sağlığını korurken, vatandaşlara verilen hizmetleri de aksatmadan sürdürüyor. Maviliklerin her tonunu içinde bulunduran Sinop’umuzun Türkiye Haritasında Kırmızı bölgede olmasını istemezdik. Sinop’umuzu hep birlikte Kırmızı bölgeden Mavi bölgeye döndürmek için geçtiğimiz günlerde yaptığımız gibi bugün de alınan önlemler doğrultusunda merkez (idari binalar) ve Kabalı mevkiinde bulunan şantiye şefliğimizde ilaçlama yaparak, çalışma alanlarımız tekrar dezenfekte edildi.

Amacımız personelimizin ve hizmet etmekten onur duyduğumuz vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve virüsün yayılımına karşı oluşan riski en aza indirmek. Maske, mesafe ve temizlik kuralını elden bırakmayıp bu zor günleri en kısa zamanda aşacağımıza inanıyorum" dedi.
Devletin ve il bazında da Valiliğin aldığı önlemlere vatandaşlar olarak harfiyen uyması gerektiğini belirten Çınkıl, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması, sosyal mesafeye uyulması ve kişisel temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

Editör: Vitrin Haber