İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan başkan Yakup Üçüncüoğlu, 3 ilde 7 noktada devam eden orman yangınları ile ilgili yaptığı konuşmada, yangınları çıkaran terör örgütlerini meclis adına kınadı. 

Üçüncüoğlu; "Ülke olarak ciğerlerimizin yanmasına neden olan terör örgütlerini il genel meclisimiz adına esefle ve şiddetle kınıyorum. Orman yangınlarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum" dedi.
Açılış ve yoklama ardından Yazı İşleri Müdürü Gülay Sipahi, encümen toplantı tutanakları ile ilgili meclise bilgi verdi. Ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl'da yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Çınkıl; "Yananlar sadece ağaçtan ibaret değil, yanan ciğerlerimizdir, yanan evimizdir. Anadolu bütün insanlığın evidir. Mazlumların sığınak noktasıdır. Biz birçok badireyi atlattığımız gibi, bu badireyi de millet olarak atlatacağız. Çünkü biz Türkiye'yiz" diye konuştu. Yahya Çınkıl daha sonra İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi ve şimdilik 30 olan gündem maddelerinin 5'i üzerinde görüşme sağlandı. Meclis oturumları 5 gün sürecek.