İHH Sinop Şubesi tarafından Suriye’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 557 çuval un yardımı yapıldı. Yardım malzemelerinin yüklü olduğu TIR dün düzenlenen törenle dualarla uğurlandı. Eski otogar mevkisinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Sinop İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Bilgili, komşumuz Suriye’de 2011’den bu yana savaşta 600 bini aşkın kişi hayatını kaybettiğini 12 milyon kişinin ise mülteci konumuna düştüğünü söyledi. Bilgili; “Ülkede kalanların 11 milyondan fazlası ise insani yardıma muhtaç durumda. Evlerin üçte ikisi yıkıldı. Kış geldi. Mülteci kamplarında ve harabe şehirlerde insanlar ağır kış şartlarından olumsuz etkileniyor. Soğuk ve Koronavirüs salgını mülteci kamplarındaki insanları daha zorlu şartlarda yaşamaya mecbur bırakıyor. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise çocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Her ne kadar onlar için bugüne kadar 20 bine yakın briket ev inşa etsek de hâlen çadır kamplarda yaşayan on binlerce insan bulunuyor.  
Onlar sadece yokluğu değil acıyı da yaşıyorlar. Soğuk ve karanlık içerisindeki Suriye zindanlarında binlerce masum kadın ve çocuk yıllardır özgürlüklerine kavuşacakları günü bekliyor” dedi.

MİLLETİMİZİN DESTEKLERİYLE BİNLERCE MAZLUMA YARDIM ETMEYE DEVAM EDİYORUZ
İHH İnsani Yardım Vakfı Sinop İl Başkanlığı olarak bugüne kadar hayırsever vatandaşların destekleriyle binlerce mazluma destek olduklarını ifade eden Sinop İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Bilgili, bugün de Suriye’deki savaş mağduru insanlar için bir araya geldiklerini söyledi. Bilgili; “Bizler İHH İnsani Yardım Vakfı Sinop İl Başkanlığı olarak bugüne kadar milletimizin destekleriyle binlerce mazluma yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.  
Bugün de “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” diyerek kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için başlattığımız yardım kampanyası neticesinde, Sinoplu hayırseverlerimizin destekleriyle Sinop ilimizden 557 çuval unu gönül coğrafyamızdaki savaş mağduru kardeşlerimize gönderiyoruz.

Bilinmelidir ki; yıllardır zor şartlar altında ve imkânsızlıklar içinde yaşamak zorunda kalan kadınları, yaşlıkları çocukları ve kimsesizleri asla yalnız bırakmayacağız.  
Bu vesileyle kampanyamıza destek olan Başta Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu olmak üzere tüm kurum ve STK’larımıza, hassaten Sinoplu vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. 
İHH olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün buradan dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Sinop İl Müftüsü Mustafa Düzgüney tarafından dua eşliğinde 557 çuval unun yüklü olduğu TIR, Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.


 

Editör: Vitrin Haber