Sinop Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada şehir içme suyunun belirli aralıklarla denetlendiği ve tüm denetimlerde tam not aldığı bildirildi. Belediye İçme Suyu Arıtma Tesisi laboratuarlarında yılın 365 günü içme suyu ile ilgili değişik parametrelerde analizler yapıldığını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, denetimlerle ilgili verilerin he gün düzenli olarak yayınlandığını söyledi.

rgül; “Bunun yanında periyodik olarak alınan numunelerin diğer laboratuarlar tarafından da kontrolü yapılmaktadır. Bu kapsamda Ramazan Bayramı öncesinde 21 Haziran tarihinde Sinop Şehir İçi Şebekesinden alınan numunelerin Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü Su Arıtma Dairesi Başkanlığına bağlı TÜRKAK tarafından akredite olan laboratuarda yapılan analizlerinde Sinop içme suyunun İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olduğu bir kez daha görüldü” dedi. 

SİNOPLULAR TÜRKİYE’NİN EN KALİTELİ İÇME SUYUNU TÜKETEN İNSANLAR ARASINDA
Sinopluların yaklaşık 4 yıldır Türkiye’nin en kaliteli içme suyunu tüketen bir iki şehirde yaşayan vatandaşları arasında yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, bu kaliteyi sağlayabilmek için durmaksızın çalıştıklarını belirtti. Ergül; “Bu kaliteyi sağlamak için hem Arıtma Tesisimizdeki mühendislerimiz, kimyagerlerimiz, biyologlarımız ve teknikerlerimiz hem de Şehir içindeki Su İşleri Müdürlüğü personelimiz gece gündüz çalışıyorlar. Vatandaşlarımız Arıtma Tesisimiz laboratuarlarında her gün yapılan analiz sonuçlarını Belediyemiz İnternet Sitesinden, Facebook Sinop İçme Suyu Profilinden ya da Belediyemiz ilan panosundan takip edebilirler. İlerleyen günlerde devreye alacağımız, merkezi Arıtma Tesisimizde olacak bir uzaktan kontrol (SCADA) sistemi ile tek bir merkezden Hem Tesis hem isale hattı hem de depolarımız kontrol edilebilecek ve de ürettiğimiz İçme Suyunun bir damlası bile boşa gitmeden daha etkin bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşması sağlanacak’’ diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber