Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Genel Başkanı Mukadder Yıldırım, Sinop'ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir cafede düzenlenen toplantıya, Genel Başkan Yardımcıları Erdal Özcan ve Nazım Demiray ile SİAD Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz, Sinop Şube yönetim kurulu üyeleri Filiz Kalaycı, Yaşar Erken ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ile basın mensupları katıldı. 

Sinop basınına SİAD'ın faaliyetlerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Başkan Mukadder Yıldırım, "Sizler ve bizler gönül gönüle, el ele, kol kola Sinop'a hizmete devam edeceğiz. Sinoplunun Sinopluya ihtiyacı var. Onun için basın bizim için çok önemli" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) tarafından organize edilen Sinop’un ilk fuarı SİAD EXPO'nun büyük bir katılımla geçtiğini hatırlatan Yıldırım, "Sinoplu iş adamlarının geniş katılımıyla bir fuar yaptık. Bu fuar Sinop için bir vizyon, bir değer oldu. Bundan sonraki fuarlarımızda aynı şekilde, daha büyük katılımla, daha çok Sinopluya, daha çok iş adamlarımıza ulaşacağız. Bu organizasyonu uluslararası bir fuar niteliğine dönüştürmeye yönelik çalışmamız var. Aslında bu fuarımızı Sinop'ta düzenleyerek dünyaya açabilirsek Sinop'a daha fazla değer katabileceğimize inanıyorum. Bu noktada da düşüncemiz ve arzumuz var" şeklinde konuştu.

NEME LAZIMCILIK BİZİ ÜZÜYOR
SİAD olarak tüm iş adamlarını aynı çatı altında toplanmaya davet eden Yıldırım: "Sinoplu iş adamlarımızı SİAD çatısı altında bir aile olmaya hep davet ediyoruz. Birlik ve beraberlik mesajları veriyoruz. Çünkü Sinop bizim. Buradaki insanları onure edecek, istihdam sağlayacak bu çalışmaları herkesin desteklemesi lazım. Ama bazı iş adamlarımızın 'neme lazımcılık' yapması bizi üzüyor. Ama bunun yanında taşın altına elini koyan iş insanlarımız da var. Ben onlara da huzurunuzda teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

BEN DEĞİL BİZ DEMELİYİZ
Sinop dernekleri olarak bir araya gelerek hareket etmenin önemine vurgu yapan SİAD Genel Başkanı Mukadder Yıldırım, derneklerin Sinop'a fayda sağlayabilmeleri için 'ben' değil 'biz' anlayışıyla hareket etmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Sinoplu 250 derneğimiz var ama, hiçbiri bir araya gelemiyor. Sinop’un en büyük eksiklerinden bir tanesi, derneklerin siyasette söz alamaması, ticarette birbirini tanımaması, 'biz' değil 'ben' demesi. Bunlar olduğu için bu durumlar ortaya çıkıyor. Aslında Sinop’un dernekleri hepimizin bir değeri. Gönül istiyor ki hep bir arada olalım. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Ama bizler maalesef Sinop’un iş adamları olarak ve buradan gitmiş gurbetçiler olarak bir araya geldiğimizde sadece 'ben' dediğimiz için bu neticeler ortaya çıkıyor. Ama bizler yapacağımız çalışmalarla arzu edilen birik ve beraberliğin sağlanmasına önderlik etmek istiyoruz. Çünkü bizim Sinop'a borcumuz var ve biz bu borcu ödemek zorundayız. Bu memleketten kara lastiklerle çıktık, gittik İstanbul gibi şehirlerde iş adamı olduk. Bu memleket bizi o şehirlere göndermişse, bizim de bu memlekete bir borcumuz olduğunu düşünüyorum. Ben buradan sizin vasıtanızla tüm derneklerimize, tüm Sinoplu iş adamlarımıza ve Sinoplu hemşehrilerimize birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyorum” 

Genç ve dinamik bir yönetim ile yola devam ettiklerini kaydeden Başkan Yıldırım, internet mecrasında yayın yapacak olan SİAD TV'nin kurulum aşamasında olduğunu belirterek, SİAD olarak TV vasıtasıyla Sinop'a ve Sinopluya bir vizyon getireceklerini sözlerine ekledi

Editör: Vitrin Haber