AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu’ndan oluşan heyet  Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu. 

Gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Maviş; “Ziyaretlerimiz kapsamında ilk olarak Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan hanımefendiyle bir araya geldik. Görüşmede Sinop ticaret ve ihracatının geliştirilmesine yönelik talepler ile gümrük işlemlerinin daha da kolaylaştırılması için atılması gereken adımların değerlendirdik” dedi.

SİNOP TURİZM YOLLARI İÇİN 4 MİLYON TL HİBE
Gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile de bir araya geldiklerini ifade eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yapılan görüşmede Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Sinop’ta turizm yollarının iyileştirilmesi için özel idareye İller Bankası aracılığıyla 4 milyon hibe verilmesi yönünde talimat verdiğini söyledi.

Maviş; “Ziyaretlerimiz kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile görüştük. Buradaki görüşmemizde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı, Milli Emlak Genel Müdürü, TOKİ Başkan Yardımcısı, Mekansal Planlama Genel Müdürü de yer aldı. Toplantıda Sinop Meydan Projesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdik. Bununla birlikte esnaflarımızın taleplerini ilettik, merkez ve ilçelerde yapılması planlanan Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathanelerinin yanı sıra belediyelerin talep ve ihtiyaçlarını da gündeme getirdik. 

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Sinop Meydan projesini yakından takip ettiğini belirterek her aşamasına gerekli destekleri sağladıklarını ifade etti. 
Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Sinop’ta turizm yollarının iyileştirilmesi için de özel idareye İller Bankası aracılığıyla 4 milyon hibe verilmesini talimatlandırdı.

Diğer bir ziyaretimiz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya oldu. Burada Sayın Bakanımız ile Sinop Yeni Valilik Binası ile merkez ve ilçelerin talepleri ile fikir alışverişinde bulunduk. 
Son görüşmemizi ise Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül ile gerçekleştirdik. Sayın Bakanımızla yeni adliye binası yapımı sürecindeki gelişmeleri ele aldık” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber