AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, beraberindeki Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Eda Özvin, Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, AK Parti Ayancık İlçe Başkanı Aslan Özdemir’den oluşan heyet, Ayancık ve Türkeli sel afetinde kurtarma ve yaraların sarılmasında katkılarından dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ayrı ayrı ziyaret ederek hemşehrileri adına teşekkürlerini iletti. 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sinop Milletvekili Dr Nazım Maviş; “6 Ekim Çarşamba öğleden sonra ilk ziyaretlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yaptıklarını, yaşanan afette gösterdiği üstün gayret ve destek için hemşehrileri adına teşekkürlerini ilettik” dedi

Maviş, ziyareti programlarının 2. durağı olan İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu’yla sıcak bir ortamda görüşmenin gerçekleştiğini, gerek arama kurtarma gerekse yaraların sarılmasında gösterdikleri destek, gayret ve özel ilgisi sebebiyle hemşehrilerinin selamlarını ve minnettarlıklarını  Süleyman Soylu’ya ilettiklerini ifade etti.

Maviş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı  Mustafa Varank’a yaptıkları ziyarette yıkılan işyerlerinin yeniden yapımıyla ilgili sürdürülen çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi.

Çarşamba günü son teşekkür görüşmesinin Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli ile heyet olarak TBMM’de gerçekleştiğini ifade eden Maviş, “Ayancık’ta orman köylümüzün ve ormanla ilgili tüm paydaşlarımızın taleplerini bakanımıza ilettik” dedi. 

Maviş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Bizim için esas olan Ayancık’lı hemşehrilerimizin talebidir” yaklaşımıyla Ayancıklıların istekleri doğrultusunda orman deposu yerinin belirlendiğini, arama kurtarma ve yaraların sarılmasında Bakanlığının bütün birimleriyle her türlü desteği sağlayan Bakan Pakdemirli’ye hemşehrilerinin teşekkürlerini ileterek Çarşamba günü ziyaretlerini tamamladıklarını söyledi.

Maviş, 7 Ekim Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yapılan ziyaretle başlayan programlarının, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’yla devam ettiğini, öğleden sonra ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yapılan görüşmelerle ziyaret programını tamamladıklarını açıkladı.

Editör: Vitrin Haber