Sinop'un yüksek kesimlerinde dün gece itibariyle başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde 28 köy yolu ulaşıma kapandı. Sinop İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre: Ayancık ilçesinde 12, Boyabat'ta 5, Dikmen'de 6 ve Gerze'de de 5 köyle ulaşım tamamen kapandı. 

Buna göre Ayancık ilçesinde: Erikli, Karapınar, Bakırlı, İnaltı, Avdullu, Akören, Kurtköy, Kozcuğaz, Hacılı, Kızılcakaya, Çaybaşı ve Sulusökü köyleri, Dikmen ilçesinde; Akçakese, Üçpınar, Göllü, Büyükkızık, Küçükkızık ve Yaylabeyi köyleri, Boyabat ilçesinde; Kurtlu, Yeşilçam, Paşalıoğlu, Günpınar ve Trınalı köyleri ile Gerze ilçesinde de Sarımsak, Çağlayan, Başsökü, Kirençukuru ve Bolalı köyleri ile ulaşım sağlanamıyor. 
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Sürücüler ise don ve buzlanmaya karşı uyarılıyor. 

40 PERSONEL VE 20 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada: "Toplamda 20 iş makinesi ve 40 personel ile çalışmalar devam etmekte olup, ihtiyaç halinde loder, ekskavatör ve dozerlerde görevlendirilmektedir. 24.03.2021 tarihinde saat 16.00 itibariyle 28 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanmıştır. Karla mücadele ekiplerimiz öncelikle ana yollar ve acil ihbarlar olmak üzere çalışmalarına devam etmektedir" denildi.

 

Editör: Vitrin Haber