Sinop Gençlik Merkezi tarafından 2019 Gönüllülük Yılı temasına uygun olarak Genç Beyinler Düşünüyor AR-GE birimi tarafından hazırlanan “Kardeşimi Seviyorum Bilgimi Paylaşıyorum Projesi” Mayıs ayı Gönüllülük Hareketinde Türkiye birincisi oldu.   

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sinop Gençlik Merkezinde hazırlanan “Kardeşimi Seviyorum Bilgimi Paylaşıyorum Projesi başlangıç aşamasında “29 gönüllü öğretmen adayı ve 49 öğrenci ile birebir özel ders niteliğinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. Projede öğrencilerin derslerine katkıda bulunmak, başarı seviyelerini arttırmak, sosyal ve kültürel faaliyetlerden daha etkin faydalanmalarını sağlamak amacı doğrultusunda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve İngilizce dersleri gönüllülük yılında gönüllülük esasına dayalı olarak ücretsiz olarak veriliyor. Ders aralarında çay, kahve, meyve suyu, kuru pasta gibi ikramlar sunuluyor. Ayrıca, sportif aktiviteler, ebru sanatı yapımı, yüz boyama ve zeka oyunları gibi aktiviteler yapılıyor.  
Gençlik ve Spor Bakanlığının 2019 yılını Gönüllülük Yılı ilan etmesi ardından Sinop Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Kardeşimi Seviyorum Bilgimi Paylaşıyorum Projesi” Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Mayıs ayında ayın gönüllülük hareketinde Türkiye birincisi seçildi. 

Ankara’ya davet edilen Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü  Kazım Açıkbaş, Sinop Gençlik Merkezi Müdürü Şükrü Özgenç, gençlik liderleri ve gönüllü gençleri ödüllerini Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu’nun elinden aldı. Gençleri tebrik eden Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.


 

Editör: Vitrin Haber