Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan ‘’Organize Sanayi Bölgesinde Çalışan Gençlere Uzanan Eller ’’ Projesi kapsamında ‘Sağlıklı Beslenme ve Kilo Kontrolü ile Çalışırken ve Otururken Duruş Bozuklukları’ konusunda seminer gerçekleştirildi.

Seminerde, organize sanayi bölgesinde çalışan gençlere ve vatandaşlara Gençlik Merkezleri tanıtımları yapılarak, çalışma hayatlarında kolaylık sağlayabilmek adına sağlıklı ve düzenli beslenme, kilo kontrolü, çalışırken ve otururken duruş bozuklukları, fizik tedavi ve rehabilitasyon konularında alanında uzman eğitmenler tarafından gönüllük esaslı eğitimler verildi. 

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından son derece önemsenen ve tamamen gönüllük esaslı olarak yapılan proje 21 Ağustos 2019 tarihinde Organize Sanayi de Örsan Tekstil fabrikasında çalışanlara Fizyoterapist Tayfun Arslan, Beslenme ve Diyet Uzmanı Muhammet Coşkun tarafından 300 kişiye yönelik seminer verildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada projenin devam ettirilmesinin planlanmakta olduğu belirtilirken, ilerleyen tarihlerde organize sanayi bölgesinde farklı iş yerlerinde bu seminerlerin yapılmasının planlandığı aktarıldı. 

Projeden son derece memnun kaldıklarını belirten fabrika yetkilileri ve çalışanları bu tür faaliyetlerin yıl boyu devam etmesini belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.

Editör: Vitrin Haber