Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes’’ fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. 
Sinop merkez Abalı Köyünde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan 36 Hektar yani 360 dönüm alanda  gerçekleştirilen törende 40 bin fidan toprakla buluşturuldu. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Vali Vekili Orhan Gazi Karakaş, Türkiye’nin özellikle son 20 yılda orman varlığını en hızlı artıran ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Karakaş; “Özellikle son 20 yılda dünyada orman varlığını en hızlı artıran ülkelerdeniz. Aynı zamanda, mevcut yıllanmış ormanlarını yenileyerek daha sağlıklı hale getirmek için de devletimiz ve ilgili teşkilatımız olan Orman Genel Müdürlüğü, çok önemli çalışmalar yürütmektedir.  ‘‘Geleceğe Nefes’’ kampanyası ile  özellikle vatandaşlarımızı da bu sürecin içerisine katmak adına bugün burada toplanmış bulunuyoruz.

Ormanlarımız ülkemizin akciğerleri, en büyük zenginlik kaynaklarımızdandır. Ormanlarımız yaşam kaynağımızı oluşturan ve bize her şeyi sağlayan toprağın bekçileridir. Diğer taraftan yaşamımızı değerli kılan, yaban hayatının da yegane koruyucusudur. Ormanlarımız yurdumuzun süsü, güzelliği ve bereketidir. Bizim için orman, hava ve  su  gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynakların en başında gelmektedir. Dünya yaşamı için vazgeçilmez, canlılar için hayati öneme sahip ormanlarımız, yağışların oluşmasını, havanın temizlenmesini ve iklimlerin düzene girmesini de sağlamaktadır. 

Ormanlar sadece görüntü olarak değil,  günlük yaşamımızın da bir parçası olarak önemli alanlardır. Gelecek nesillere doğal miras olarak bırakacağımız, doğamıza, ekonomimize, bizlere büyük katkıları olan ormanlarımızı korumak, geliştirmek, ağaç dikerek yeni orman alanları oluşturmak ve gelecek nesillere erken yaşlarda ağaç sevgisini, orman sevgisini aşılamak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Geçmişte yapılanlar nasıl ki  bugüne yansıyorsa, bugün yapılanların da geleceğe yansıması mutlaka olacaktır. Bundan da ülkemiz ve  insanımız kazançlı çıkacaktır” dedi.

SİNOP’TA 300 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ
Düzenlenen fidan dikim etkinliğinde 36 hektar alanda 40 bin fidanın toprakla buluşturulacağını hatırlatan Vali Vekili Orhan Gazi Karakaş, sürecin devamında ise Sinop’ta 300 bin fidanın toprakla buluşturulacağını ifade etti. Karakaş; “Bizler de bugün burada Türkiye'nin en kuzey noktasından, güzel  Sinop’umuzdan Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan 36 Hektar alana, 40 Bin fidanın dikimi için start vereceğiz. Sürecin devamında da  İlimiz genelinde 300 Bin fidanın toprakla buluşmasını sağlamış olacağız.  Saatlerimiz 11.11’i gösterdiğinde ise  ilk fidan dikimini  gerçekleştirerek ‘‘Geleceğe Nefes’’ kampanyasına  destek olacağız.

Diktiğimiz her fidanın  geleceğimiz için yeni bir can, yeni bir nefes olmasını diliyor; Bu çalışmaların yapılmasında başta talimatlarıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza, Orman Genel Müdürlüğü teşkilatımıza, ayrıca bugün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize, gençlerimize, vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hep böyle hayırlı vesilelerle bir araya gelmemizi temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından saat 11.11’de tüm Türkiye ile aynı anda fidan dikimi gerçekleştirildi. 


 

Editör: Vitrin Haber