Türkiye Engelliler Konfederasyonu tarafından Türkiye’deki engelli sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla hayata geçirilen ve Avrupa Birliği tarafından da desteklenen “Türkiye Engelliler Meclisi projesi” kapsamında Türkiye’de toplam 52 ilde kurulması planlanan il engelliler meclisinin 43.’sü Sinop’ta kuruldu.

Sinop öğretmenevi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programda Sinop ve ilçelerde faaliyet gösteren engelli dernekleri bir araya gelerek yaptıkları seçimle Sinop engelli meclisi başkanı ve başkan yardımcılarını belirledi. Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Sinop Şubesi, Sinop Engelsiz Yaşam Merkezi, Sinop İşitme Engelliler Derneği, Üniversite temsilcileri ile Ayancık, Durağan, Gerze ve Türkeli ilçeleri engelli dernekleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seçimlerde Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli ve Uzman Psikolog Selma Çalık katılımcılara, engelliler meclisi hakkında bilgiler verdi. 

Projenin genel hedefinin Türkiye’de  engellilik konusunda çalışan  sivil toplum örgütlerinin ağ oluşturmaları ve bu ağların kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, bu kapsamda İl Engelli Meclisleri’nden 96, yerel yönetimler, yereldeki kamu kurumları ve akademisyenlerden 30 olmak üzere toplam 126 kişinin katılımıyla “Türkiye Engelliler Meclisi” kurmayı planladıklarını belirtti. 
Kurulacak olan engelli meclislerinde parti ve görüş ayrımı yapmaksızın her kesimden insana yer verileceğinin altını çizen Türkiye Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, burada ortak paydanın engellilik olduğunu ifade etti. 
Yapılan bilgilendirme sonrasında Sinop engelli meclisi başkan adayları belirlendi. 

TSD Sinop Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Süren’in tek aday olduğu seçimlerde, Sinop Engelli Meclisinin Başkanı İbrahim Süren seçilirken, TSD Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez engelli meclisi il temsilcisi, Fatma Gündoğdu, Erhan Yaşar, Şuayip Yavuz, Ümit Ertuğrul ve Semra Sazak ise Sinop Engelli Meclisi Başkan Yardımcıları olarak seçildi. 

Düzenlenen programda ayrıca, engelli derneklerinin karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümü ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: Vitrin Haber