Bu yıl 21'ncisi düzenlenen Doğu Avrupa Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) 2017 dün, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Sinop Valisi Hasan İpek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda protokol mensubunun katılımı ile gerçekleştirilen törenle açıldı. Fuar, Türkiye’den Sinop’un da içinde bulunduğu çok sayıda ile ve 80 yabancı Ülkenin yanı sıra yüzlerce Turizm Merkezinden 5 bin katılımcı ile gerçekleşiyor.

SİNOP STANDI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren EMİTT 2017Turizm Fuarı’nda ilimize ayrılan 5. Hol ve 130 metrekarelik stant; Karadeniz’de 3 Liman Var, Sinop, Temmuz, Ağustos konseptiyle ilk gününde yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Sinop Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül ve il Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz de Sinop standını ziyaret edenlerle yakından ilgilendi. Fuarın birinci gününde Telvin Sanat Tiyatrosunun Amazon Kızlarının dans gösterileri ile başladı ziyaretçilere yöremize ait çeşitli yiyeceklerden; Nokul, Boyabat ezmesi, doğal meyve suyu gibi ikramlarda bulunuldu. Tanıtıcı kitapçık ve broşürlerle ilimizin tanıtımı yapıldı.

Sinop Valisi Hasan İpek in yanı sıra Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Belediye Personeli, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü personeli, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz ve Müdürlük personeli, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli, Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Otelciler Seyahat Acenteleri, Ülgen Kotra, Şekerci Mehmet Gürbüz ve diğer turizm işletmeleri el birliğiyle İlimize gelen turist sayısını artırabilmek, İlimizin sahip olduğu kültürel değerleri tanıtabilmek amacıyla EMİTT 2017 Turizm Fuarında yoğun bir çalışma sergilediler.
Fuar açılışının ardından Sinop Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, Fuar alanında Burdur, Bayburt, Karabük, Şırnak ve Boyabat stantlarını ziyaret.
Editör: Vitrin Haber