Türkiye’nin çeşitli yerlerinde öğrenim gören Sinoplu öğrencilere burs sağlayan Sinop Eğitim Vakfı, daha fazla öğrenciye ulaşarak yardımcı olabilmek amacıyla hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.

Türkiye’nin her köşesinde yaşayan Sinoplu Üniversite öğrencilerine eğitim bursu desteği sunmak amacıyla hizmete giren Sinop Eğitim Vakfı (SEV) ilk anlamlı  icraatı olarak 250 öğrenciye burs desteği sunmaya başladı.
Kurucu Vakıf Başkanlığını Sinoplu iş adamı Mehmet Coşkun’un üstlendiği vakıf kısa sürede anlamlı çalışmalar yaptı.  Bayrampaşa Kocatepe’de bulunan merkezinde faaliyetlerini sürdüren vakıf daha güzel bir gelecek için gençlere ve özellikle üniversite öğrencilerine maddi- manevi destek sağlayarak öğrenim hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. 
Sinop Eğitim Vakfının sadece burs veren bir vakıf olmaktan öte öğrencileri ile devamlı diyalog halinde olan, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan, öğrencileri bulundukları illerde tanıştırıp kaynaştırarak onlara sıcak bir ortam sunan bir yapı hedefinde olduğunu belirten Sinop Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Mehmet Coşkun, bu anlamda da yapıcı ve birleştirici bir güç olarak Sinop Eğitim Vakfının önemli bir görevi üstlendiğini ifade etti. Coşkun; “Vakıf Burs Komisyonumuzun ilk defa verilmesine rağmen bin 250 başvurudan 1 aylık titiz ve özverili bir çalışmayla gerekli altyapı ve sistem kurularak 250 öğrencimize burs verilmesi sağlandı. Öğrencilerimiz ve vakıf arasında sıcak bir ortam kuruldu. Tabi bu bizim için yeterli bir rakam değil. Biliyoruz ki bizlerden destek bekleyen daha çok öğrenci arkadaşımız var. Bu sebeple vatandaşlarımızın katkı ve destekleriyle daha güzel projelerde, daha kapsamlı çalışmalarda, daha çok öğrencimize maddi- manevi destek olarak vakfımızı zirveye taşıyacağız” dedi. 
Burs almaya hak kazanan öğrencilerin belirlenmesinde izlenen yollar hakkında da bilgiler veren Sinop Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Mehmet Coşkun, burada da büyük bir titizlikle işlemlerin yürütüldüğünü söyledi. Coşkun; “Bizlere başvuru yapan arkadaşlarımızın durumları büyük bir hassasiyetle incelenmekte. Asıl listede ismi açıklanan burs sahiplerinin dosyaları yapılan inceleme neticesinde belirtilen kriterlere uymayan durumları tespit edilirse bursları iptal ediliyor ve yerlerine yedek listeden ilk sıradaki öğrencimiz getiriliyor. Vatandaşlarımız burs başvurularımızı ve başvuru sonuçlarını, www.sinopegitimvakfi.org adresinde takip edebilmektedirler” diye konuştu. 
Tüm vatandaşlardan gerçekleştirilen hayra katkı beklediklerini vurgulayan Sinop Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Mehmet Coşkun; “İnandıktan ve elele verdikten sonra Sinop ve Sinoplu için neler yapılabileceğini bu 43 melek kalpli kardeşimiz hepimize göstermiş oldular. Neden bizler bu Vakfa destek olmayalım. Neden bizlerde en az bir çocuğumuza burs vererek Vakfa destek olmayalım. Hayra girmek istiyorsak, sevap işlemek istiyorsak işte en büyük fırsat. Sinop Eğitim Vakfına ulaşarak en az bir çocuğumuza burs vererek sizlerde bu haklı gurura ortak olabilirsiniz” dedi.

Editör: Vitrin Haber