Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "okullar renkleniyor"  projesi ile okullarda boya ve tadilat işlemleri gerçekleştiriliyor.

Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hayata geçirdiği proje ile okullarda yenileme çalışmaları yapacak. Proje hakkında açıklama yapan Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı İbrahim Çaylı, proje kapsamında belirlenen 4 okulda boya ve tadilat işlerinin yapılmasının planlandığını söyledi. Çaylı; “Sinop Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın okullarını, 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılına hazırlıyor. 6 Ağustos tarihli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca onayı alınan proje 10 Ağustos tarihinde başlayarak 31 Ağustos tarihine kadar devam edecektir. Çalışma ve İş Kurumu Sinop İl Müdürlüğü ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün karşılıklı protokolü ile hayata geçirilen projedeki öncelikli amaç katılan yükümlülerin iş ve meslek sahibi olmalarını sağlamak, inşaat sektöründe istihdam edilmelerine öncülük etmek,  insanları suçtan uzak tutmak ve il merkezinde bulunan 4 okulun boya, tadilat işlerinin yapılması hedeflenmektedir” dedi. 
Çalışma ve İş Kurumu Sinop İl Müdürlüğünün finansman giderlerini karşılayarak destek verdiği projede, Sinop Merkezde bulunan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Fatih İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu uygulama alanı olarak kullanılıyor. Uygulama alanlarındaki kullanılan boya araç gereçler okullar tarafından karşılanarak, okulların toplantı salonları, belirli sınıfları, bahçe duvarları, okul çevresindeki demir parmaklıklar, okul bahçesindeki voleybol ve basket oyun alanları vb. tadilat ve boya işleri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri tarafından titizlikle yerine getiriliyor. Proje tamamlandığında okulların tadilat ve boya işleri bitirilmiş olacak aynı zamanda projeye dahil olan yükümlüler İnşaat Teknolojileri Selülozik Boya Kurs Sertifikasını alacaklar.  
 
Editör: Vitrin Haber