Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde bulunan hükümlü ve tutuklu kadınlarla bir araya geldi. 

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda barındırılan kadın hükümlülerin Kadınlar Gününü kutlamak ve onlara farklı bir gün yaşatmak amacıyla, Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin organizesinde bir araya gelen yaklaşık 70 kadın Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gitti. 

Etkinlik için Sinop Belediyesi önünde bir araya gelen kadınlar yanlarında getirdikleri hediye ve yiyecekleri, Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan kadın hükümlülere götürdü. 

Sinop Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak birçok önemli etkinlik ve projeye imza attıklarını söyleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Ustacan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de yine anlamlı bir etkinlik düzenleyeceklerini belirtti. Önceki yıllarda da gerek anneler gününde gerekse kadınlar gününde Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan kadın hükümlülerle bir araya geldiklerini ifade eden Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Ustacan bu yıl yedincisini düzenleyecekleri etkinlikle cezaevinde bulunan kadınlara unutamayacakları bir gün yaşatmayı arzuladıklarını belirtti. Ustacan; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimizde cezaevinde bulunan kadınlarımızla bir araya geleceğiz. Burada kendileri için hazırladığımız eğlence programlarımızla, hep birlikte yiyeceğimiz yemeklerle farklı ve bir o kadar da güzel bir gün geçirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca etkinliğimiz kapsamında getireceğimiz bayan kuaförümüz burada kadınlarımızın saç bakımlarını yapacak. Biz istiyoruz ki burada çeşitli nedenlerle özgürlüklerine kısıtlama getirilen kadınlarımız bir gün olsun normal hayatlarında yaşadıkları sosyalliği yaşayabilsinler. Bunu onlara hissettirebilmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

8 Mart tarihinin tüm dünyadaki emekçi kadınların cinsel, sınıfsal, ulusal baskı ve sömürüye karşı mücadele günü olduğunun altını çizen Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Ustacan, toplum içerisinde kadınların etkin rol alması halinde o toplumun medeniyet seviyesinin yükselmesinin kaçınılmaz olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti. Ustacan; “Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir. Burada özellikle ve gurur duyarak da belirtmek isterim ki Türk kadını birçok hakkına cumhuriyet döneminde Atatürk’ün ciddi çalışmaları ve önderliği neticesinde uygar olarak bilinen ülkelerdeki hemcinslerinden çok daha önce kavuşmuştur. Türkiye’de kadın hakları 19.yüzyıl ortalarından itibaren gündeme gelmiştir. Günümüzde de Türk kadının ciddi sorunları hala bulunmaktadır. Bu değerlendirmeler ışığında kadının en temel haklarının belirlenmesinde dahi erkeklerin eğitilmesinin önemi ortaya çıkmaktadır. Zira eğitimden uzak erkek kadının yaşamsal hakkı da dahil olmak üzere birçok hakkını ihlal edebilmektedir. Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz etkinliğimizde yine Sinop E tipi kapalı cezaevinde bulunan kadın hükümlü arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü etkinliklerimizde bizlerden desteğini esirgemeyen Cezaevi Müdürümüz Özer Duman’a Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi adına teşekkür ediyorum. Ayrıca etkinliklerimizde her zaman bizlere destek olan başta Sinop Belediyesine duyarlı Sinop esnaflarına ve Sinop halkına da teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz” diye konuştu.
      
 
Editör: Vitrin Haber