SİYAD ve SİNDEF'in ev sahipliğinde İstanbul'da faaliyet gösteren çok sayıda STK'nın birlikteliğinde ve bazı kurumların desteğiyle bu yıl 3.'sü yapılacak olan İstanbul-Sinop Tanıtım Günleri hazırlıkları sürüyor. Etkinliğin hazırlık çalışmalarını yürüten Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Keramettin Arpacı ve İstanbul-Sinop Tanıtım Günleri Genel Sekreteri Osman Çakır ile SİYAD Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Aslan gazetemizi ziyaret etti. 

HAYDİ SİNOPLULAR MALTEPE'YE
Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile ofisinde uzun süre sohbet eden SİYAD ekibi, program hakkında bilgiler verdi. Tanıtım Günlerinin bu yıl ilk kez Maltepe Sahilinde gerçekleştirileceğini kaydeden Tanıtım Günleri Genel Sekreteri Osman Çakır, programa katılacak olanları güzel sürprizlerin beklediğini söyledi. Osman Çakır; "Sinop Tanıtım Günleri bu yıl 3. kez gerçekleştiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bundan sonraki etkinlikleri Feshane'de yapmama kararından sonra iki yer öne çıktı. Bunlardan biri Yenikapı, diğeri ise Maltepe sahili. Biz İstanbul'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaz döneminde yapmış olduğumuz müracaat neticesinde Maltepe sahili, 25 Ekim ile 31 Ekim tarihleri arasında Sinop Tanıtım Günleri için tahsis edildi. 

Malumunuz 15 Temmuz tarihinde ülkemiz hayal bile etmediği bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Bunun da uzantıları ister istemez programlarımıza etki etti. Bu çerçevede tanıtım günlerinin yapılıp yapılamayacağı gibi tereddütler yaşandı. Sinop'ta valilerin sık değişimi de gündeme geldi. Kurban Bayramını da vesile kılarak yeni valimize yaptığımız ziyarette tanıtım günlerini yapma isteğimizi ileterek, kendilerinin fikirlerini aldık. Görüşmelerimiz neticesinde alınacak olacak kararlarla birlikte belirlenecek yol haritası ile birlikte Sinop Tanıtım Günlerini yapma kararı alındı" dedi.   

SİNOP'U HERKESE TANITMALIYIZ!
Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Keramettin Arpacı'da tüm Sinopluları, ve Sinoplu olmayan tüm vatandaşları tanıtım günlerine davet etti. Etkinliğe bu yıl da büyük bir katılım beklediklerini dile getiren Arpacı; "2014'te yönetim kurulumuzu oluşturduktan ve başkan olduktan sonra Sinop Tanıtım Günlerini yapacağımızın sözünü sevgili Sinoplulara vermiştik. Bu sözümüzü tuttuk. İlkini ve ikincisini biliyorsunuz Feshane'de yaptık. Üçüncüsünü de Maltepe sahilinde gerçekleştireceğiz. 27-28-30 Ekim tarihlerinde etkinliğimizi yapacağız. 

MEHTERAN YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK
Tanıtım günlerinin açılışı 28 Ekim tarihinde saat 14:00'da yapılacak. Etkinlik alanına yakın bir camide Cuma Namazımızı kıldıktan sonra Fatih Belediyesinin tahsis ettiği büyük bir Mehteran gurubuyla birlikte kortej halinde etkinlik alanımıza geçeceğiz. Konuşmalar ve folklor gösterileri ardından stantlarımızı hep birlikte dolaşacağız. İnşallah bu yılki etkinliğimizde Sinoplu ve Sinoplu olmayan binlerce vatandaşımızla bir araya geleceğiz. Tabi asıl amacımız Sinoplu olmayan vatandaşlarımıza Sinop'u tanıtmak ve il turizmine, ilin ekonomisine, esnafına katkı sağlamak. Biz dernek başkanları olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Geçtiğimiz yıl bunun meyvelerini aldık diye düşünüyorum. Sinop'a geçen yaz büyük bir araç ve insan girişi oldu. Sinop için mücadelemize devam edeceğiz ve bu etkinliğimizi geleneksel olarak yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gazeteci Serhat Özşahin'de Sinop'un tanıtımı noktasında yapılan tüm çalışmalara gazete olarak destek verdiklerini belirterek, Sinop'un yapılan tanıtımlarla birlikte bölgesinde önemli bir konuma oturacağına inandıklarını söyledi.
Editör: Vitrin Haber