Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, geride kalmak üzere olan yaz sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kentin sezondan nasibini alamadığını söyleyen Belediye Başkanı Barış Ayhan, bunun genel ve yerel sebeplerinin olduğunu ifade etti. 

Ayhan; “Yaz sezonu ile ilgili Sinop’ta olumlu gördüğüm bir şey yok. Şuanda Sinop’ta bütün oteller yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. Turizm sezonundan bu sene nasibimizi alamadık. Sinop’ta turizm sezonunun bu şekilde olmasının bence iki faktörü var. Bunlardan bir tanesi Sinop’a özel bir tanesi ise genel sebep. Genel sebep mazot fiyatları. Yani akaryakıt 25 lira iken bir vatandaşımız kalkıp da İstanbul’dan Sinop’a tatile gelmez. Bu tatilin 4 kişilik bir aile için bir haftalık maliyeti 20 bin lira. Bu da 4 asgari ücrete denk geliyor. Bu Türkiye’nin her yerinde olan genel bir sıkıntı. Sinop geneliyle ilgili olan sıkıntı ise cezaevimizin kapalı olması. Ben turizmci arkadaşlarımızla da görüşüyorum. Tarihi cezaevinin kapalı olmasından dolayı çok ciddi anlamda tur iptalleri var. Bunun yanında münferit iptaller de var elbette. Bu anlamda Sinop turizmden bu sene nasibini alamadı. Bunun yanında sel oldu, şelale yolu bir süre kapalıydı hepsi üst üste geldi” dedi. 

GEMİ SEFERLERİ SİNOP EKONOMİSİNE KATKI SAĞLADI
Yaklaşık 4 yıl aradan sonra geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan kurvaziyer turizminin Sinop ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Belediye Başkanı Barış Ayhan, gelen turistlerin en çok zeytinyağı aldıklarını belirtti. 

Ayhan; “Bildiğiniz gibi uzun bir aradan sonra kentimizde kruvaziyer turizmi yeniden başladı ve gemiler geliyor. Gemi seferleri ile ilgili vatandaşımızın kafasında bir soru işareti var. Bu gemi Sinop’a geliyor, turistler şehre iniyor ama esnaftan alışveriş yapıyor mu? Şehre bir katma değeri var mı? Bu konu ile ilgili ben küçük bir araştırma yaptım. Zannedilen gibi değil, bu gemi seferlerinin Sinop ekonomisine katkısı var. Mesela gelen turistlerin güneş gözlüğünü çok aldığını öğrendik. Yine marketlerden şarküteri ürünleri ve özellikle halis zeytinyağı aldıklarını öğrendik. Umuyoruz bizler de Sinop’u daha da güzelleştirir ve bu tür gemileri peş peşe Sinop’a çekeriz” diye konuştu.


 

Editör: Vitrin Haber