Sinop Belediye Başkanlığınca düzenlenen törenle araç parkuruna kazandırılan Su ve Kanalizasyon İşlerinde kullanılmak üzere1 adet vidanjör ile 1 adet Kazıcı - Yükleyici kepçe, kesilen kurban ve yapılan dualarla hizmete girdi. 

Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Belediyesi olarak daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek adına, ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyduklarını söyledi. 

Ergül; “Belediyemiz makine parkı yenilenmeye ve artmaya devam ediyor. İşte bugün burada gördüğünüz iki makina da ihtiyaçtan kaynaklı temin ettiğimiz bir hayli pahalı makinalar. Araç parkurumuza eklediğimiz vidanjörün yaklaşık maliyeti 1 milyon 158 bin liraydı. Biz bunu yaptığımız pazarlıklarla bu makinayı 950 bin TL’ye aldık. Bu makinanın eskisi bizde zaten var. Ancak eskisi artık yürümüyor. Geçtiğimiz günlerde eski makinamızın tamiri için 30 bin TL gibi bir rakam harcadık. Baktık bunun sonu yok, Sinop’a daha iyi hizmet verebilmek için bizim böyle bir makinaya şiddetle ihtiyacımız vardı ve artık bu makine Sinop’un. Sinop, her geçen gün büyüyor. Yeni seçimlerden sonra 4 köyün Sinop’a katılımı ile Sinop biraz daha büyüyecek. Dolayısıyla buralara hizmet getirmek için bizim iş makinalarına ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için işte burada gördüğünüz diğer bir makinayı da bünyemize kazandırdık. Bu makinamızın maliyeti ise 488 bin liraydı. Yine biz yaptığımız pazarlıklarla bu makinayı 425 bin TL’ye mal ettik. Bu makinamızın önünde ayrıca kar kürüme bıçağı mevcut. Yine bu makinaya ait bir de kırıcı var. Yani çok yönlü bir makinadır. Böylece 2 yeni makinayı Sinop Belediyesi makine parkına kazandırmış olduk. Tüm belediye çalışanları olarak bu iki yeni makinayı Sinop’a kazandırmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Makinalarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Yapılan konuşma sonrasında okunan dua ve kesilen kurban ile araçlar hizmete girdi. Törene; Belediye Başkan Yardımcıları Rahmi Balfidan, Nurettin Karaduman, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, Belediye birim amirleri, belediye personeli, muhtarlarımız ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Vitrin Haber