Sinop Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sinop Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplu iş sözleşmesi törenine Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, CHP Merkez İlçe Başkanı Tolga Kara, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Tüm Bel-Sen Genel TİS ve Sekreteri Ahmet Cüce, Tüm Bel-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Avdancı, Tüm Bel-Sen Sinop İl Temsilcisi Erkan Kabal ile belediye çalışanları katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Tüm Bel-Sen Sinop İl Temsilcisi Erkan Kabal, toplu sözleşme sürecinde kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Kabal; “Aslında çok geç kalınmış bir töreni bugün gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU SÖZLEŞME DEMOKRASİ MÜCADELESİNE KONULMUŞ BİR TUĞLADIR 
İmza töreninde daha sonra söz alan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, imzaları atılan sözleşmenin demokrasi mücadelesine konulan bir tuğla olduğunu söyledi. Bozkurt; “Bugün hem Sinop açısından hem de bizim açımızdan çok önemli bir gün. Çünkü uzunca bir süre bu toplu sözleşme hakkının kullanımı noktasında sıkıntılar yaşadığımız bir yerde, bu ortamın oluşmasına vesile olan belediye başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bir toplu sözleşmenin olması ve hayata geçirilmesi o ülkede hukuk düzeni ve adaletin olması ile alakalıdır. Bu anlamda toplu sözleşmeler bizim için çok önemlidir. Bu sözleşme demokrasi mücadelesine konulmuş bir tuğladır. Toplu sözleşme tüm arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

BELEDİYE ÇALIŞANLARIMIZIN EKONOMİK AÇIDAN REFAH SEVİYESİNE ULAŞMASI BİZİM ÖNCELİĞİMİZ
Törende son olarak söz alan Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, belediye çalışanlarının ekonomik açıdan refah seviyesine ulaşmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi. Ayhan; “Sinop belediyesi maalesef, çalışanları ile toplu iş sözleşmesi yapma konusunda çok geç kaldı. Göreve gelmeden önce Tüm Bel Sen Sinop Temsilcisi Erkan bey ile bu konuyu görüşmüştük. Göreve geldiğimiz günden bu güne ise mali fotoğrafımızı belirledik ve bu toplu iş sözleşmesini imzalayacağımızı söyledik. Geçirmiş olduğumuz ekonomik zorluk karşısında her geçen gün paramızın değer kaybettiği günlerde mutlaka çalışanlarımıza destek olmamız gerekiyordu.

Belediye çalışanı arkadaşlarımız sabah işyerlerine hem maddi hem de manevi anlamda tatmin olacak şekilde gelmeli. Bunu sağlamak için de ekonomik şartların süratle düzeltilmesi gerekiyordu. Bu anlamda sayın genel başkanımıza ve Erkan Kabal beye de teşekkür ediyorum. Tabi belediyemiz bünyesinde aynı işi yapıp daha az ücret alan arkadaşlarımız da var. Onlar da taşeron işçilerimiz. Muhakkak ücret barışını sağlamak adına bu aradaki makası elimizden geldiğince ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Bu arkadaşlarımızla ilgili iyileştirmeyi de en kısa sürede tamamlayacağız. Sinop için hizmeti hep birlikte üretiyoruz, birlikte çalışıyoruz. Her iş kolundaki arkadaşlarımın ekonomik açıdan refah seviyesine ulaşması bizim önceliğimiz olacaktır. Bu anlamda bugün bunun ilk adımını atmış bulunuyoruz. Umuyorum en kısa zamanda diğer çalışanlarımızın da refahını yükselteceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından taraflarca toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan sözleşme ile Tüm Bel-Sen üyesi belediye çalışanlarının aylıklarına 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren brüt 500 TL ek ödeme yapılacak. İmzalanan sözleşme, 01 Ocak 2020 tarihinde yürürlüğe girecek, 31 Aralık 2020 tarihinde ise sona erecek.