Sinop Belediye Başkanlığı tarafından il genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde sıcak asfalt çalışması başlatıldığı bildirildi. 

Sinop Belediye Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada Sinop Belediye olarak Sıcak asfalt çalışmalarının başladığı dile getirilirken Belediye başkanlığı tarafından yapılan ihale doğrultusunda merkez gelincik mahallesi, ordu caddesi, yuvam dinlenme tesisleri önünden başlayarak öztürkler mevkiinden devlet su işleri önüne kadar olan yolda, gelincik mahallesi gelincik yolu üzerinde, Gelincik Mahallesi 100. Sokak ve nokta kavşağından başlayarak şehir stadına kadar olan stad yolu üzerinde sıcak asfalt çalışmaları tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca; özellikle yaz aylarında sıklıkla kullanılan yollarda ki sıcak asfalt çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanarak bitirilirken doğalgaz çalışmaları yapılan ara sokaklar ve ana caddeler asfaltlanarak hizmete sunulduğu,  Belediye Başkanlığı Fen İşleri ekiplerince yapılan sıcak asfalt çalışmalarının stad yolu üzerinde yapılacak sıcak asfalt çalışması ile devam edeceği aktarıldı. 
Çalışmalarla ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Baki Ergül ‘’Uzun süredir devam eden doğalgaz çalışmaları ve çeşitli nedenler ile bozulan ve bizim içinde büyük önem arz eden ana yollar yaptığımız ihale ile sıcak asfalt ile buluştu. Yaptığımız ihale bedeli yaklaşık 1 milyon lira olup yaz aylarında çok sıklıkla kullanılan bu ana yolların sıcak asfalt yapımını hızlı bir şekilde tamamladık. Önümüzde ki günlerde yapacağımız sıcak asfalt çalışmalarımız ile ve kurulum süreci hızla devam eden asfalt plentimizi tamamladığımızda Sinop’un birçok sokağında ve caddesinde sıcak asfalt çalışmalarımızı yine hızlı bir şekilde hizmete sunacağız’’ dedi.
Editör: Vitrin Haber