Sinop'ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi projesinde çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında Sinop Belediye Başkanlığı binası da yıkılarak Bostancılı Mahallesindeki yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacak. 

26 Kasım tarihindeki mevcut belediye binasının Bostancılı Mahallesindeki yeni hizmet binasına taşınma işlemlerine başlanacağını belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; "Taşınma işlemini üç gün olarak planladıklarını ve yeni hizmet binasında hem personelimiz açısından hem Sinop halkının hizmet alması noktasında hiçbir problem yaşamaması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

YENİ BİNAMIZDA HİZMETLERİMİZİ DAHA RAHAT GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Yeni hizmet binasında belediyecilik hizmetlerinin daha rahat bir şekilde yapılacağını ifade eden Başkan Ayhan; “Sinop’ta gerçekleştirilecek olan tarihi kent meydanı projesi kapsamında birtakım kamu binaları yıkılacak ve buralar yeşil alana dönüşecek. Bu binaların içerisinde Sinop Belediye binası da var. Binamızı Bostancılı Mahallesindeki yeni binamıza taşıyacağız. Binanın bizim belediyecilik hizmetlerini rahat bir şekilde yapabilmemiz için bir tadilata ihtiyacı vardı, tadilatı yapılarak tamamlandı. Şuanda temizlik çalışmalarımız devam ediyor ve birkaç gün içerisinde taşınmaya başlayacağız. Taşınma işlemimiz 26 Kasım Cuma günü başlayarak taşınma işlemlerini gerçekleştireceğiz. 30 Kasım yada 1 Aralık tarihinde yeni binamızda hizmet vermeye başlayacağız. Bu süreçte hem taşınma aşamasında hem de taşındıktan sonra belediyemizden hizmet almak için vatandaşlarımızın daha rahat ulaşabilecekleri bir alan olması nedeniyle kentimizin içinde Sakarya Caddesi Tütüncü Sokak üzerinde yeni bir hizmet birim oluşturduk. Vatandaşlarımız, su faturası ve emlak vergisi ödemek için, direkt şikayetlerini belediyemize bildirmek için, zabıtayla ilgili birtakım hususları çözmek için Bostancılıdaki binamıza kadar gelmek zorunda kalmayacaklar ve Tütüncü Sokakta bulunan hizmet binamızda bu hizmetleri alabilecekler. Buradaki hizmetlerin aynısını yine Bostancılı Mahallesindeki binamızda vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

YENİ BİNAMIZ DAHA FONKSİYONEL
Bostancılı Mahallesindeki yeni Belediye hizmet binasının son derece fonksiyonel ve Sinoplu’ya çok rahat hizmet verecek bir bina olduğuna vurgu yapan Barış Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü; “Atatürk Caddesindeki mevcut belediye binamız ekonomik ömrünü tamamlamış bir binaydı. Sinoplu’ya hizmet verme noktasında hem bize küçük geliyordu hem de binamızın bir asansörü bile yok. Bir engelli vatandaşımız yada yaşlı bir amcamız benle görüşmek istediğinde onu makamımda ağırlayamıyordum ve aşağıya inmek zorunda kalıyordum, otoparkla ilgili sorunlarımız vardı. Bostancılı Mahallesindeki yeni belediye hizmet binamızda bu sorunların hiçbiri olmayacak. Belediye personelimizin işe ulaşımı noktasında kendi iki otobüsümüz ve personelimizle birlikte personelimizi sabah akşam taşıyacağız,  onların öğlen yemekleri ile ilgili sıkıntıları da kendi bünyemizde çözüyoruz. Hem personelimiz açısından hem Sinop halkının hizmet alması noktasında hiçbir problem yaşamaması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.  26 Kasım itibariyle taşınmaya başlıyoruz, 3 gün öngördüğümüz taşınma süreci sonrasında Pazartesi günü itibariyle yeni binamızda hizmet vereceğiz. Umuyorum bu süreçte vatandaşlarımızı mağdur etmeden eksiksiz bir şekilde vermeye devam edeceğiz”.

Editör: Vitrin Haber