31 Mart yerel seçimlerinin ardından Sinop Belediye Başkanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Seçimler sonrasında en yakın rakibi Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü’ye 5 bin oy fark atarak Belediye Başkanı olarak seçilen CHP’li barış Ayhan, görevini resmen teslim aldı.

İtiraz süresinin resmi olarak dolmasının ardından eşi Hanife Ayhan ve kalabalık bir parti grubu ile birlikte Sinop adliyesine giden Barış Ayhan, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Gazanfer Bozdağ’ın elinden mazbatasını aldı. Buradan belediye başkanı sıfatıyla Sinop Belediye’sine geçen Barış Ayhan, belediye binası önünde, kurum personelleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. 

Burada kendisini bekleyen coşkulu kalabalığı selamlayan Sinop’un yeni belediye Başkanı Barış Ayhan, daha sonra tezahüratlar arasında devir teslim töreni için başkanlık makamına geçti. Devir teslim töreninde Sinop’ta 2 dönemdir belediye Başkanlığı görevini yürüten Baki Ergül, başkanlık mührünü yeni Başkan Barış Ayhan’a teslim ederek başarılar diledi. Barış Ayhan, Sinop’ta 10 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Baki Ergül’e Sinop’a verdiği başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

İHTİYAÇ DUYULDUĞU ANDA DAİMA SİNOP’UN VE BELEDİYENİN YANINDA OLACAĞIM
Devir teslim töreninde konuşan Baki Ergül, kendisine ihtiyaç duyulduğu her an Sinop’un ve Sinop belediyesinin yanında olmaya devam edeceğini söyledi. Ergül; “Geride bıraktığımız seçimler hem ülkemize hem de ilimize hayırlı uğurlu olsun. 10 senelik süreç içerisinde zaten hep beraberdik. Sinop belediyesini hep birlikte bu noktalara getirdik. Bu noktada sayın başkanın yükünü biraz daha hafiflettik. Bu süreç içerisinde, bana ihtiyacınız olduğunda, sizin ve Sinop’un yanında olduğumu bilmenizi istiyorum. Seçimlerin sevindirici bir tarafı da Sinop’un Cumhuriyet Halk Partili bir belediye ile devam edecek olması. Sinoplular teveccüh gösterdiler ve devam kararı aldılar. Bence haklılar da. 
Ben Sinop’a 10 senesini vermiş birisi olarak, Barış Beye yürekten başarılar diliyorum.  Allah mahçup etmesin” dedi.

ELDE EDİLEN BAŞARIDA BAKİ BAŞKANIMIZIN BÜYÜK PAYI VAR
Törende daha sonra söz alan Sinop’un yeni Belediye Başkanı Barış Ayhan, 31 Mart seçimlerinde büyük farkla elde edilen başarıda Baki Ergül’ün 10 yıllık hizmet süresinde sergilediği başarılı sosyal demokrat belediyecilik anlayışının büyük etkisinin olduğunu söyledi. Ayhan; “Sayın Başkanımıza 10 yıllık başarı ile dolu hizmetleri için hem bir Sinoplu olarak hem de siyasi geçmişi olan birisi olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizin 10 yıllık görev sürenizin 5 yılında belediye meclis üyesi olarak, 3 yılında ise CHP İl Başkanı olmam hasebiyle beraber çalışma fırsatı buldum. Bu anlamda sizin Sinop’a olan başarılı hizmetlerinizi yakinen izleme fırsatımız oldu. 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde almış olduğumuz bu farklı neticede de sizin 10 yıldan buyana yapmış olduğunuz başarılı sosyal demokrat belediyecilik anlayışının etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda elde edilen başarıdaki büyük payınızdan dolayı size bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Bundan sonra işimiz zor. Belediyecilik 24 saat yapılması gereken bir iş. Ama etrafımızda çok tecrübeli insanlar var. Bunların başında da siz geliyorsunuz. Şunu şimdiden söyleyeyim, sizi sık sık rahatsız edeceğiz. Eminim ki siz de 10 yıl boyunca bu kent ve belediye için büyük emek vermiş birisi olarak, bizden enerjinizi ve desteğinizi esirgemeyeceğinize kalben inanıyorum. İnanıyorum ki bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte Sinop için güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Baki Ergül, Sinop’un yeni Belediye Başkanı Barış Ayhan’a başarılar dileyerek belediyeden ayrıldı.

Makamda gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından, Belediye Başkanı Barış Ayhan, belediye binası önünde kendisini bekleyen coşkulu kalabalığın yanına inerek, tebrikleri kabul etti. Burada bekleyen vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Barış Ayhan, seçimler öncesinde söyledikleri gibi Sinop’u Sinoplularla yönetecekleri belirterek, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.


 

Editör: Vitrin Haber