‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop ili ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. 

V.İ.P. Cafe’de düzenlenen kahvaltı programına Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Gürsu, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Ali Fuat Özşahin, Vitrinhaber muhabiri Ali Yılmaz ve Sinop’ta görev yapan basın mensupları katıldı.

Kahvaltı programı öncesi konuşan Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada basın mensuplarının “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı. Kurada; “Yuvalarınızda huzur mutluluk ve yapmış olduğunuz kutsal görevden dolayı işlerinizde başarılar diliyorum. Bugün yine “10 Ocak İdareciler Günü” olması nedeniyle başta Sayın Valimiz Hasan İpek olmak üzere Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız ve tüm idarecilerimizin günlerini kutluyorum” dedi. 
Daha sonra konuşan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise yaptığı konuşmada; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün anlamı esasen çalışan emekçi kesiminin günü olarak tarihte yer alıyor. 212 sayılı çıkarılan kanunla getirilen haklar ile maliyetin artırılacağını söyleyen o günkü gazete sahipleri bir eyleme giderek gazete çalışanlarının büyük kısmını işten çıkartmışlardır. Bunun üzerine bir araya gelen işsiz gazeteciler bir gazete çıkartarak Türkiye hayatına damga vurmuşlardır. Tarihçesi buradan gelmektedir. Günümüzde de Türkiye ve Dünyada maalesef büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün basın üzerine söylediği sözler gibi bugün anlamını bulamayan bugün. Bir sürü neden var. Cezalar cezaevlerinde bulunan gazeteciler var. Fikir özgürlüğü denilince nerede başlar, nerede biter? Bilinemediği bir zamandan geçiyoruz. Böyle bir günde umarım cezaevleri biraz olsun boşalır. Tüm dünya genelinde bunu diliyorum. Bugün ayrıca 10 Ocak İdareciler Günü olması nedeniyle başta sayın valimiz olmak üzere tüm idarecilerimizin de gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Demirel, Sinop Valisi Hasan İpek’e, üzerinde Vali İpek’in de resmi olan Sinop fotoğrafı hediye etti.
Programda son olarak söz alan Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop’ta görev yapan tüm basın mensupları ile bu anlamlı günde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

İpek; “Tüm ilçelerimizde ve Sinop Merkezde görev yapan basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya geldik ve umarım önümüzdeki senede tekrar bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü birlikte kutlarız diyen Vali İpek; Mutluluk içerisinde, hepinize işlerinizde başarılar, kolaylıklar, bol kazançlar diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü de tekrardan kutluyorum” diye konuştu. 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü düzenlenen kahvaltı programının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber