İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan, Kırkpınar'da güreşen ve büyük bir başarıya imza atan Sinoplu pehlivan Mustafa Taş'ın Antalya adına güreşmesinin Sinop adına utanılacak bir durum olduğunu söyledi. 

Yılmaz Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Antalya Belediye Başkanı sayın Muhittin Böcek beyi ve Antalya'yı tebrik ediyorum. Pehlivanlarını Kırkpınar'da yalnız bırakmadığı gibi ilinde de evlatlarım diyerek karşılıyor. Muhittin başkanın tavrına ve ata sporumuza verdiği desteği çok kıymetli buluyorum. Saygı duyuyorum. Ve bir Sinoplu olarak ta, kıskanarak takip ediyorum.

Gelelim bize; Kemerin Sinop'a gelmesine ve hemşehrimiz olan Mustafa Taş kardeşimizin başpehlivan olması için dua ettik. Maçın sonuna kadar nefesimizi tutup izledik güreşi. Nasip değilmiş, fakat Mustafa, Kırkpınar'a ismini altın harflerle yazdırdı. Ve puanlamada yenildi, ikinci oldu.

Yaşı daha çok genç Allah'ın izni ile kemeri de alacaktır. Amacım kimseyi incitmek yada kırmak değil. Kendimi de sorgulayarak, üzülerek ve utanarak söylüyorum. Ey Sinoplu hemşehrilerim, ey  Sinop'un ve ilçelerimizin özel idareleri, belediyeleri Mustafa gibi bir başpehlivan neden Sinop adına değil de Antalya adına güreşiyor. Ayrıca alt boylarda ter döken, derece yapan bir sürü Sinoplu kardeşimiz var hangisinin adını, simasını tanıyoruz.

Mustafa ile gurur duyarken, göğsümüz kabarırken asıl düşünmemiz gereken mevzu, Mustafa'nın neden Sinop adına güreşemediğidir. Bizim Mustafa'ya neden bu imkanı veremediğimizdir. Mustafa, Sinop güreşi için çok büyük kazançtır. Sinop gençliği için çok önemli bir rol modeldir. Ata sporumuz olan güreşe ve Sinop güreşine hak ettiği değeri vermek ve imkanları sağlamakta biz Sinopluların boynunun borcu olmalıdır. 

Seneye Tarihi Kırkpınar güreşlerinde Mustafa'nın Sinop adına güreştiğini görmek istiyoruz" diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber