Ayaklanma sonucu Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevkinin şehit edilişinin 89. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Avukat Yalçın Oğuz: "Bu olay Cumhuriyet tarihimize sürülen en büyük kara lekedir. Hiç kuşku yok ki bu alçakça kalkışma Türk Ulusunun yüreğine gömülen yiğit insanların kişiliğinde çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen genç Türkiye Cumhuriyetine ve onun evrensel değerlerine yönelmiştir" dedi. 

Ayaklanmanın emperyalizmin güdümünde ve desteğinde gerçekleştiğini dile getiren Oğuz, 15 Temmuz darbe girişimine de vurgu yaptı. Yalçın Oğuz: "15 Temmuz 2016 tarihinde de böyle bir kalkışma başlamış amma Türk milleti tarafından bastırılmıştır. Menemen olayından sonra olayın olduğu yerde Kubilay adına bir anıt dikilmiş ve üzerine 'inandılar, dövüştüler, öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz' yazılıdır" diye konuştu.  

MİLYONLARCA KUBİLAY HAZIR BEKLEMEKTEDİR
Ulusu ve devleti bölmek ve orta çağ karanlıklarına götürmek isteyenlerin varlığına işaret eden Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef bunlar içerisinde bazı devleti yönetenlerde vardır. Ama tarih ders almak içindir. Ders alınabildiği kadar tarih önemlidir. Menemende gencecik bir öğretmen Asteğmen hiç çekinmeden bu gericilerle mücadele için canını feda etmiştir. Bu bu olaylardan ders almayanlar bilmelidir ki Atatürk' ün kurduğu demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini ilelebet yaşatmak için milyonlarca genç Kubilaylar hazır beklemektedir. İçten ve dıştan haince amaçlarla kuşatılan Türkiye Cumhuriyetine Atatürkçü-Kemalist güçler bugün her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıdır. Atatürk devriminin gücü ülkemiz üzerinde kirli hesaplar yapan karanlık güçlerin amaçladıkları planları boşa çıkaracaktır. Bu Duygularla bir kere daha aziz Menemen şehitlerimiz huzurunda saygı ve minnetle eğilirken büyük Türk milletine Başsağlığı dilerim."

Editör: Vitrin Haber