Ada Otel önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, olayın kabul edilemez olduğunu söyledi. Başkan Yüksel, yetkinin kamu yararı dışında kullanılarak, ilansız ve ihalesiz biçimde adrese teslim şeklinde gerçek değerinin çok altında bir bedelle kiralandığını dile getirdi. Yüksel, derneğin söylendiği gibi kamu yararı olan bir dernek olmadığını kaydetti. 

Grup adına ortak basın bildirisini okuyan Ahmet Atalay ise; "Sinop Karakum mevkiinde bulunan mülkiyeti Sinop İl Özel İdaresinin olan Ada Otel'in Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenevi olarak kullanılmaktayken Sinop Polis Gücü Derneği'ne kiralanmıştır. Bilindiği üzere kamu mallarının ne şekilde ihale edileceği, hangi koşullarda hangi usullerin uygulanabileceği kanunda belirlidir. Şikayete konu olan Ada Otel'in işletmesinin kiralanma sürecinde ise Kamu İhale Kanunu'na aykırı olarak hareket edildiği ve kamunun zarara uğratıldığı açıktır" diye konuştu.

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Bununla birlikte bu derneğin kamu yararına çalışan bir dernek olduğu konusu da zaten ispata muhtaçtır. Kamu yararına çalışan dernekler sınırlı sayıdadır ve hangileri olduğu bellidir, Polis Gücü Derneği bu derneklerden biri değildir. Özetle yapılan işlem dolayısıyla Kamu açıkça zarara uğradığı için biz bu işleme sebep olanlar hakkında soruşturma yürütülmesini, bilirkişi marifetiyle şikayete konu taşınmazın değerinin belirlenerek arada oluşan zararın hesaplanmasını ve bu işlemden ötürü kamuyu zarara uğratanların cezalandırılmalarını talep ediyoruz"

Grup daha sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. 

Editör: Vitrin Haber