Sinop yeni bir lezzet mekanına daha kavuştu. Genç girişimci Ersin Aksu tarafından İtfaiye arkasında açılan 'Hüner' lokantası düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Törene Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir ile çok sayıda esnaf ve STK temsilcisi ile vatandaşlar katıldı. 
 
İlke Organizasyon tarafından gerçekleştirilen açılışta konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, işletmeyi Sinop'a kazandıran genç girişimci Ersin Aksu'ya teşekkür etti. Başkan Ergül; "Ersin'i bin bizim Ramazan etkinlikleri içerisinde ki iftar yemeklerinde tanıdım. Gerçekten kendisi çok yetenekli bir kardeşimizdi. Mesela özellikle pilavını tavsiye ederim. Pilavı iyi yapan tüm yemekleri de güzel yapar derler. Ben bundan sonra pilav yemeye geleceğim. Kendisi uzun bir yolun başlangıcında. Herkesin iş bulmaya çalıştığı bu günlerde kendisi mevcut işini bırakarak böyle bir lokanta açmıştır. Ev yemekleri konusunda hakikaten böyle bir eksikliğin varlığı inancındayım. Bu açıdan bu mekan önemli bir eksikliği gidermiş olacak. Ben kendisine başarılar ve bol kazançlar diliyorum" dedi. 

Emekli din adamı Murat Kuş tarafından yapılan açılış duası ardından protokol üyeleri açılışı gerçekleştirilen Hüner Lokantasının kurdelesini kesti. Açılış, davetlilere verilen ikramla sona erdi. 

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nin baş aşçısı iken kendi iş yerini açan Ersin Aksu ise tüm Sinopluları Hüner Lokantası'na davet etti. Lezzet ve hijyeni buluşturduklarını dile getiren Aksu, Sinopluların hizmetine sunulan yemeklerin tamamen doğal naturel ürünlerden elde edildiğini sözlerine ekledi. 

Advertorial


 
Editör: Vitrin Haber