Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül; "Sinop’ta asfaltın girmediği hiçbir mahalle yolu kalmayacak. 4 köyümüzün belediye sınırları içine girmesi ile nüfus bakımından 50 bin eşiğini aşacağız. Bu dönemde hem moral ve motivasyonumuz artacak, hemde Sinop’un artık hiçbir sorunu kalmayacak" dedi.

Sinop Belediyesi sıcak asfalt çalışmalarına Ada Mahallesi Okullar Caddesi Fener Yolunu da ekledi. 

Dün başlayan çalışmaları basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, geçtiğimiz yıl Okullar Caddesi Ticaret Lisesi önüne kadar sıcak asfalt yapıldığını, daha sonra da Ticaret Lisesi önünden Seyitbilal Camisi önüne kadar olan bölümün genişletilerek sıcak asfalt kaplaması yapıldığı hatırlattı. Ergül dün itibari ile başlayan çalışmalar ile de Seyitbilal Camisi ile 2.Elektronik Birlik nizamiyesi arasında kalan Fener Yolunun sıcak asfalt kaplandığını dile getirdi. 

KIT KAYNAKLA HARİKA İŞLER YAPIYORUZ!
Belediyenin kıt kaynakları ile harika işler başardıklarını söyleyen Ergül, sözlerini şöyle sürdürdü; "Tüm samimiyetimle söylüyorum; Belediyemiz kıt olanakları ile gerçekten harikalar meydana getiriyor. Bu görmüş olduğunuz sıcak asfaltta bunlardan birtanesi. Daha önce Seyyid Bilal Camisinin oraya kadar sıcak asfaltımızı yaptık. Ama amacımız bu yolun devamına kadar olan yeri yapmaktı. Fakat o zaman ki imkanlarla bunu gerçekleştirememiştik. Şimdi bir imkan bulduk ve bunu yaptırıyoruz. Sinop’un en büyük ana arterlerinden bir tanesi olan bu yolu da bu akşam itibari ile tamamlıyoruz. Tabi bu sıcak asfalt sürecinde çevreye de biraz rahatsızlık veriyoruz. 
ADA MAHALLESİ BAZI İLÇELERİMİZDEN DAHA BÜYÜK
Ada Mahallesi bugün Boyabat hariç Sinop’un bütün ilçelerinin neredeyse 5-10-20 katı, mesela Ayancık’ın 2, Dikmen’in 20 katı. Ada Mahallesinin nüfusu çok büyük yaklaşık 20 bin, Boyabat’ın 26 bin. Bu yolda Ada Mahallesinin ağırlığını çeken bir yol. İnşallah hizmete sunduktan sonra insanlar geliş gidişlerde baya rahatlamış olacaklar. Tabi bu yolu yaparken benim düşüncemde bu yolu birazcık daha genişletmek vardı fakat bazı yerlerde anıt çıktı, bazı yerlerde mezar çıktığı şimdilik sadece mevcut yolun sıcak asfalt çalışması ile devam ediyoruz. İlerleyen zaman zarfında bu sorunlar çözüldüğünde yolu biraz daha genişletmek istiyoruz. Bundan sonrada kendi yağımız ile kendimiz kavrulacağız.
ASFALTIN GİRMEDİĞİ MAHALLE YOLU KALMAYACAK
1 ay içerisinde hep birlikte Sinop Asfalt Plentinin ve Makine İkmal Tesislerinin açılışını gerçekleştireceğiz. Şuan asfalt plentinin betonları tamamlanmak üzere. Tamamlandığında gelecek asfalt plentinin kurulumu gerçekleştirilecek. Şuan ki sıcak asfalt çalışmasını ihale ile çelikler firması gerçekleştiriyor. Bundan sonraki asfaltımızı biz kendimiz kendi imkanlarımız ile yapacağız. Diğer bir ifade ile Sinop’ta asfaltın girmediği hiçbir mahalle yolu kalmayacak. 
NÜFUSUMUZ 50 BİN EŞİĞİNİ AŞACAK
Benim bir müjdem de 4 senedir uğraştığım 4 köyümüz var bu köylerimizin belediye sınırları içine girmesi hem şehir olmasını sağlayacak yani, 50 bin eşiğini aşacağız, bu tabi ki bizim moral motivasyonumuzu da yükseltecek. Şehrin girişindeki tabelaya baktığımızda 39-40 bin civarında bir nüfus şehir mi, kasaba mı olduğu belli değil. Biz bu 50 bini aştığımızda tamam artık Sinop şehir oldu diyeceğiz. 4 senedir uğraştık buradan sayın valimize de bir kere daha teşekkür ediyorum kendisinin de çok büyük destek ve gayretleri ile önümüzdeki en geç 6 ay içerisinde bu 4 köyümüzü de mahalle şekline getireceğiz. 

SİNOP'UN HİÇ BİR SORUNU KALMAYACAK
Bu dönemde Sinop’un artık hiçbir sorunu kalmayacak. Sinop’un bütün sorunlarını çözmüş olacağız keyifli, güzel modern, turizm olgusuna sahip, turizmin başkenti olabilecek bir Sinop’u hep birlikte yaşamış olacağız. 2 senedir biriktirilen paranın bu yolda harcanması şeklinde olan bir gayretti. Doğru, düzgün, dürüst çalıştığınızda size kullarda yardım ediyor, Allah’ta yardım ediyor. Biz bu mimar üzerinde devam ediyoruz ve Sinop’a çok özel çokta güzel şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Çünkü Sinop ve Sinoplular bunu hak ediyor. Gazetecilerin başkanlığınız süresince ne kadar yol asfalt yapıldı sorusu üzerine Başkan Ergül; Rakam konusunda sizleri yanıltmak istemem tam olarak ne kadar bilmiyorum ama bir selamım ile 5 kilometrelik bir sıcak asfalt yaptırdım.  Selamımın gereğini yerine getiren ağabeyimize binlerce kez teşekkür ediyorum. Ondan sonrada en az 10 kilometrelik bir alanı sıcak asfalt yaptırdık. Toplamda 15 kilometrelik bir sıcak asfalt çalışması yapıldı, tabi yaptığımız mahalle yollarını saymıyoruz. Sıcak asfalt geldikten sonra insanlarımız artık yoldan yürümeyecek. Önce tek taraflı sonra çift taraflı olarak yapılacak kaldırım ile çalışmalarımız devam edecek"
 
Editör: Vitrin Haber