Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt’ta bulunan Sinoplu derneklerin işbirliğiyle İstanbul Esenyurt’ta 1.Sinop Mantı Festivali düzenlenecek. 

Festival öncesi Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’yı makamında ziyaret eden Esenyurt Sinop İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ekşioğlu, düzenlenecek festival hakkında bilgi verdiği Vali Çetinkaya’yı etkinliğe davet etti. 

Gerçekleştirilen ziyarette Başkan Ekşioğlu, Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Sinop İşadamları Derneği, Esenyurt Sinoplular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle 15-24  Ocak 2016  tarihleri arasında  İstanbul Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda 1.Sinop Mantı Festivali düzenleyeceklerini ve tüm Sinopluları bu büyük organizasyona beklediklerini söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yasemin Özata Çetinkaya festivalin Sinop’un tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Vali Çetinkaya; “Sinop Mantısı  lezzet olarak diğer mantı çeşitlerinden farklılık göstermektedir. Her tanıtım organizasyonunda Sinop Mantısını daha iyi tanıtmak için stantlarımıza gelen konuklarımıza ikram ediyoruz. Bu organizasyonla İstanbul’da  gerçekleştirilecek 1.Sinop  Mantı Festivali’nin  Sinop’un tanıtımı açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Vitrin Haber