Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İnan Kılıç’ın yaptığı canlı yayına, Sinop Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir ile Av. Songül Güneş Gelçetin konuşmacı olarak katıldı.

Sinop Üniversitesi kurumsal Instagram hesabı (sinopuniversity) üzerinden gerçekleştirilen panelde, kadına yönelik şiddetin hukuksal ve toplumsal boyutları ele alındı.

Panelde konuşan Sinop Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir ve Av. Songül Güneş Gelçetin, kadına yönelik şiddet olaylarında çarpıcı bir artışın yaşandığına dikkat çekerek bu artışın önüne geçilmesi için toplumsal zihniyet dönüşümünün sağlanması gerektiğini belirtti.
Kadına yönelik şiddetin evrensel bir sorun olduğunu ifade eden Av. Hicran Kandemir ve Av. Songül Güneş Gelçetin, devletin uyguladığı önleyici politikaların yanı sıra, bu mücadelenin toplumsal düzeyde, genele yayılarak etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik hukuki düzenlemeler hakkında değerlendirmede bulunan konuşmacılar, İstanbul sözleşmesi başta olmak üzere, şiddet mağdurlarının takip edeceği hukuki süreçlere ilişkin de bilgi verdi.

Şiddeti meydana gelmeden önce önlemenin, şiddet sonraki süreçten daha önemli olduğunu vurgulayan konuşmacılar, bu noktada caydırıcı cezaların yanı sıra aile içi ilişkilerin, toplumsal sorumlulukların ve çocukluktan itibaren verilen eğitimin önemli olduğunu dile getirdi.
Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İnan Kılıç da pandemi sebebiyle evlerimizde daha fazla vakit geçirdiğimizi belirterek bu vaktin şiddetten uzak, huzurla ve güvenle geçirilmesi için hepimize ortak sorumlulukların düştüğünü hatırlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İnan Kılıç, programa sunduğu katkıları için Av. Hicran Kandemir ile Av. Songül Güneş Gelçetin’e teşekkürlerini sundu.
 

Editör: Vitrin Haber