SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İnan Kılıç, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fatma Koçak, Öğr. Gör. Funda İnce Baki, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Farklı Boyutlarıyla Şiddet” Panelinin moderatörlüğünü üstlenen Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İnan Kılıç, düzenledikleri panelle kadına şiddeti farklı boyutlarıyla işlemeyi amaçladıklarını belirtti.
Ardından konuşan Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Gül Sultan Özeren, birey, aile ve toplum açısından ruh sağlığının boyutlarını ele alarak şiddetle ilişkisini değerlendirdi.

Daha sonra konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nuriye Çelik, şiddetin sosyolojik sebeplerini ve türlerini ele aldı.

Panelde son olarak konuşan İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak da, İslam dininde kadına şiddeti yasaklayan ayet ve hadislerden örnekler vererek İslam’ın aile ilişkilerine ve kadına bakışını anlattı.
“Farklı Boyutlarıyla Şiddet” Paneli hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber