Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) hayata geçirdiği “En Büyük Engel Sevgisizliktir” adlı sosyal sorumluluk projesi ile Sinop ve ilçelerinde irtibata geçtiği engelli bireyleri İstanbul gezisine götürecek.

Proje kapsamında çalışmalarına başlayan SİNDEF Sinop Dernekleri Federasyonu, Komisyon Başkanı Aydın Çengel ve Sinop İli Gerze İlçesi Çevre Köyleri Derneği Başkanı Sadettin Kaptan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret etti. Amaçlarının engelli bireylere alışılagelmiş günlük yaşamın dışına çıkarak farklı yerler ve farklı kültürler tanıtmak olduğunu söyleyen SİNDEF Engelliler Komisyonu Başkanı Aydın Çengel, düzenlenecek gezi ile engelli bireylere unutamayacakları bir etkinlik yaşatacaklarını belirtti. Çengel; “Sinop merkez ve 8 ilçemizden, daha önce İstanbul’u görme fırsatı bulamamış engelli vatandaşlarımız ile iletişime geçerek, her ilçeden bir engelli ve refakatçisini belirleyecek ve onları İstanbul’a götürerek her zaman mutlulukla hatırlayacakları bir gezi programı ile ağırlayacağız” dedi. Proje kapsamında İstanbul’a gidecek konuklarına birer fotoğraf makinası hediye edeceklerini söyleyen SİNDEF Engelliler Komisyonu Başkanı Aydın Çengel; “Misafirlerimiz kadrajlarından İstanbul’u fotoğraflayacaklar ve bu fotoğraflar gezi etkinliğinden sonra dijital ortamda sergilenecek” diye konuştu. 

Başkan Çengel, bununla birlikte, Sinop ili ve ilçelerinde 60 akülü engelli sandalyesinin dağıtımını gerçekleştirdiklerini, bu çalışmanın ihtiyaç duyulduğunda süreç içinde devam edeceğini belirtirken, söz konusu araçlarının akülerinin şarjlarının yapılması için ilçe içinde belirlenecek 2 noktaya matik şarj cihazı yerleştireceklerinin bilgisini de verdi.
Gerze Belediye Başkanının konu ile ilgili ihtiyaç ve taleplerini alan Başkan Çengel ve Sadettin Kaptan gezilerinin ikinci durağı olan Dikmen Belediyesine gitmek üzere makamdan ayrılırken, söz konusu ziyaretlerinin Sinop Valiliği ve diğer ilçe Belediye Başkanları seviyesinde devam edeceğini ifade ettiler. 
 
Editör: Vitrin Haber