Bağcılar Halk Sarayı'nda yapılan olağan kongrede, daha önce aday olmayacağını açıklasa da seçimlere katılan Kırmızıgül, rakibi Fatih Erdoğmuş’tan 3 oy fazla alarak başkanlığa yeniden seçildi. 250’ye 247 olarak biten oylamanın ardından, SİNDEF’te 2. Kırmızıgül dönemi resmen başlamış oldu.

FEDERASYONA RENK KATIYORLAR
Kültür Merkezi’ni dolduran yüzlerce Sinopluya hitap eden Kırmızıgül, başa geldiği dönemden bu yana yaptıkları icraatları anlattı. Federasyon bünyesinde kadın kolları bulunmasına rağmen aktif olmadığını belirten Kırmızıgül, “Bizim dönemimiz de kadın kolları aktif olarak faaliyetlerine başladı. Çeşitli etkinlik ve aktivitelerle federasyonumuza renk kattılar” dedi.
İçlerinde profesörlerin, il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin ve öğretmenlerin bulunduğu 100’den fazla kişiyi Beşiktaş Kültür Merkezi’nde, dernek çatısı altında birleştirdiklerini aktaran Kırmızıgül, bu sayının ise şu an 300’lere ulaştığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK KAN BAĞIŞI YAPAN STK’SI SİNDEF

SİNDEF altında bir sağlık komisyonu oluşturduklarının da altını çizen Kırmızıgül, tek bir noktada yapmış oldukları kan bağışı kampanyasına ilk yıl bin 20, ikinci yıl ise bin 6 kişinin katıldığını belirterek, “İstanbul’daki sivil toplum kuruluşları arasındaki en yüksek kan bağışını SİNDEF yaptı” dedi.

Birçok kandil ve mevlit programının da federasyon tarafından organize edildiğini vurgulayan Kırmızıgül, kutlu doğum gecelerin de etkinlik yaptıklarını ve şehitleri anmak için de programlar düzenlediklerini aktardı.

KARDEŞ ERDOĞMUŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Başkanlığı sadece üç oy farkla kaçıran Fatih Erdoğmuş'un kardeşi Cem Erdoğmuş ise, bu yoldan vazgeçmeyeceklerini, “noktayı daha koymadık, bu bir virgüldür” sözleriyle belirtti. Kongre sürecinde ve öncesinde desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eden Erdoğmuş'un kardeşi, “Sinop ve Sinoplu için yol yürümeye devam edeceğiz. Bu süreçte dernek başkanlarımızla, delegelerimizle ve kıymetli hemşerilerimizle irtibatta kalmaya ve beraber olmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.

gerzeninsesi.com
 
Editör: Vitrin Haber