Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) Genel Başkanı Hasan Dalkıran, Hatay'daki orman yangınlarında yok olan alanların tekrar yeşertilmesine katkıda bulunmak amacıyla 12 bin fidan bağışlayacaklarını açıkladı. 

Hatay’ın üç ilçesinde 33 saat süren yangında binlerce ağaç kül olduğu bölgenin yeniden yeşillendirilmesi için başlatılan kampanyanın Sinoplulardan destek geldi. Tüm vatandaşları üzen yangın ardından Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) tarafından ağaçlandırma kampanyasına destek verildi.

Vitrinhaber'e konuşan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, "Hatay'da ve Samandağ ile Belen ilçelerinde çıkan orman yangınları tüm yurttaşları ve er birimimizi çok derinden üzdü. Söz konusu yangınlarda ne yazık ki binlerce ağacımızı ve bölgede yaşamını süren yaban hayvanlarımızı kaybettik. Ayrıca büyük çapta maddi zarar meydana geldi. Tabi burada en büyük tesellimiz vatandaşlarımızın canına zarar gelmemesi oldu. Ben buradan tüm Hataylı vatandaşlarımıza ve tüm ülkemize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi tekrarlıyorum. Biz de federasyon olarak Hatay'da yanan ormanlara yeniden fidan dikimi için yurt genelinde başlatılan kampanyaya destek kararımızı açıklıyoruz. Federasyon olarak 12 bin adet fidan bağışında bulunacağız" dedi.

Editör: Vitrin Haber