Dünyayı sarsan yeni tip korona virüs salgınıyla mücadeleye Sinop Dernekler Federasyonu'da (SİNDEF) büyük katkı yaptı. Merkezi İstanbul'da olan ve yüze yakın bağlı dernek ve bu derneklerde yer alan yaklaşık 300 bini aşan üye sayısıyla Sinop'un en önemli ve an büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Sinop Dernekleri Federasyonu'na (SİNDEF) ücretsiz maske dağıtımına başladı. Uygulama kapsamında bağlı derneklere ve ve Sinop'un tüm köy muhtarlıklarına SİNDEF baskılı ücretsiz maske ve temassız el dezenfektan makinesi gönderiliyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, uygulama kapsamında 100 maske ile özel olarak üretimi yapılan bin adet temassız el dezenfektan makinesinin dağıtımının başlandığını söyledi.

Bu arada SİNDEF, Kızılay’a kan bağışını geleneksel hale getirirken, binlerce ünite kan ve trombosit bağışı yapılmasını sağladı. 

COVID 19 döneminde, işini kaybeden ve zor duruma düşen ailelere 150 bin TL’nin üzerinde gıda yardımı da yapan SİNDEF, yine korona virüs sürecinde öğrencilerin kesintisiz eğitime ulaşabilmeleri için, SİNDEF Online Eğitim Sistemini hayata geçirmişti. 

Editör: Vitrin Haber