Sinop Dernekleri Federasyonu'na (SİNDEF) kazandırılması planlanan yeni merkez binası için 1 Mart'ta düzenlenecek gecenin iptal edildiği duyuruldu. 

SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran yaptığı açıklamada: "İdlip’de askerlerimize düzenlenen hain saldırı sonucu 34 askerimizin şehit olması tüm ülkemizi olduğu gibi SİNDEF camiasını da derinden üzmüş ve yaralamıştır. SİNDEF olarak daha önce planlanmış olan, 1 Mart 2020 pazar akşamı yer alımı için yapılacak olan gecenin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir. 

SİNDEF camiası olarak ülkemizin bu zor gününde tüm birimlerimiz ile devletimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.
bu vatan, bu bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Tüm ülkemize sabırlar diliyoruz. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz" dedi. 

106 bağlı dernek ve bu derneklerde yer alan yaklaşık 200 bini bulan üye sayısıyla Sinop'un en önemli ve an büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Sinop Dernekleri Federasyonu'na (SİNDEF) kazandırılması planlanan kendine ait yeni hizmet binası için 1 Mart tarihinde geniş katılımlı bir gece düzenlenmesi planlanmıştı. 

Editör: Vitrin Haber