Sinoplu Milli Görüşçüler Organizasyonu (SİMGO) Adil Düzen Derneği bu yılda Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini unutmadı. İstanbul’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan SİMGO üyeleri, kısıtlamalara rağmen  mağdurların  kapısını çalmaktan geri durmadı.

KISITLAMLAR RAĞMEN YARDIMLAR SÜRDÜ
Koronavirüs nedeniyle çok sayıda kişinin mağduriyet yaşadığını bilen SİMGO üyeleri, son iki yıldır Ramazan ayında yardım faaliyetlerine ağırlık vermeye başladı. Bu yılda kısıtlamalara rağmen ihtiyaç sahiplerine ulaşan SİMGO üyeleri, insanımızın yaralarına merhem olmaya çalıştı. İstanbul’un farklı ilçelerinde bulunan 100’e yakın aileye  gıda kolisi dağıtan SİMGO üyeleri, yine bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine toplamda bin tl nakdi yardımda bulundu. Beş yüz tl market kartı dağıtan dernek, ihtiyaç sahibi bir hastaya da  ‘hasta yatağı’ hediye etmeyi unutmadı.

HASTALARDA İHMAL EDİLMEDİ
İhtiyaç sahiplerine kumanya dağıtımı yapan SİMGO üyeleri büyük ilgiyle karşılandı. SİMGO logolu kumanya paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, hastalar ve koronavirüs nedeniyle maddi imkansızlık yaşayanlarda unutulmadı. İhtiyaç sahibi bir kişiye hasta yatağı götüren SİMGO Yönetim Kurulu Üyesi Yakup İnce, yaşadıklarını anlatırken duygulandı. Kendilerine çok güzel geri dönüşler yapıldığını belirten İnce “Görüyoruz ki insanımız büyük bir mağduriyet içinde, onların bu mağduriyetini bir nebze olsun gidermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Salgına rağmen bize ulaşan herkesin ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz” dedi.

SAHURA KADAR DAĞITIM YAPTIK
Avrupa Yakası’ndaki yardım faaliyetlerini organize eden Metin İnce’de kısıtlamalara rağmen faaliyetlerin aksamdan sürdüğünü söyledi. İnce “Kısıtlamalar olduğu için  sahura kadar kumanya dağıttık. Bunu da keyifle yaptık, dağıtım yaptığımız yerlerdeki mağduriyeti görünce yaptığımız işin ne derece önemli olduğunu gördük.” diye konuştu.

MANEVİ VE MADDİ İHYASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren SİMGO Genel Başkanı Gökçen Göksal’da Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın isteğiyle kurulan SİMGO’nun son yıllarda içine girdiği atılım sürecinden bahsetti. Göksal, “İstanbul genelinde yüze yakın koli dağıtımında bulunduk. Nakdi yardımlarımız da oldu. Bizler sadece Ramazan ayında değil diğer zamanlarda da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalışıyoruz. Yine Ramazanda Sinop’ta bulunan gönüldaşlarımıza da yardımlarımız oldu, olmaya da devam edecek. Büyük bir sorumluluk altındayız, SİMGO kurulduğu günden bu yana Sinop ve Sinopluların manevi ve maddi ihyası için çalışıyoruz. Kısıtlamalara ve salgına rağmen arkadaşlarımız sahurlara kadar çalışarak toplanan yardımları ilçe başkanlarımızın nezaretinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Sadece kumanya değil koronavirüs nedeniyle zor durumda olan üye ve gönüldaşlarımıza ve aynı zamanda hastalarımıza, kumanyanın yanı sıra nakdi yardımda yapıldı. Bizleri buna vesile kılan bağışçılarımıza, üye ve gönüldaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber