Sinop İmam Hatipliler Derneği'nin (SİMDER) 4. olağan genel kurulu Sinop Müftülüğü toplantı salonunda yapıldı. Kurul, SİMDER Başkanı Hakkı Bafralı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Faaliyet ve denetim raporlanın okunması ardından seçimlere geçildi. Hakkı Bafralı'nın tekrar aday olmadığı başkanlık seçimlerine tek liste ile giren ve oyların tamamını alan Gazeteci Osman Aksu SİMDER'in yeni başkanı oldu.

SİMDER'İN YENİ YÖNETİMİ
Osman Aksu başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer alıyor; Asil üyeler: Hakkı Bafralı, İsmail Aksoy, Metin Doğan, Mustafa Çilesiz, Yüksel Sandalcı, Ramazan Demirsöz. Yedek üyeler: Yaşar Sönmez, İbrahim Koca, Yavuz Çavdar, Hüseyin Konukçu, Fatih Özcan, Yaşar Ali Yıldız, Kamil Talha Can. Denetim Kurulu: Murat Özmen, Necmi Can, Harun Köksalan. Denetim Kurulu Yedek: Erhan Karacan, Fikret Başoğlu, Barış Tosun
  
BAYRAĞI İLERİYE TAŞIYACAĞIZ
Genel kurul ardından açıklama yapan SİMDER Başkanı Osman Aksu, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İmam Hatipli olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirten Aksu; "1974 yılında ilk açılışından bu güne kadar Sinop İmam Hatip Okulu mensubu olmaktan her zaman gurur duymuşumdur ve sizler gibi bir arkadaş grubunun içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. SİMDER’in bugünkü olağan kongresine kadar gelmesinde, bizlere önderlik yapan başkanlık yapan Nihat Kahveci, Yüksel Sandalcı Murat Özmen ve Hakkı Bafralı’ya özellikle sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımın desteği ile almış olduğum bu görevi şuan ki konumundan çok daha  iyi yerlere getirebilmek için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm arkadaşlarımdan birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını özellikle istiyorum. Kongreler demokrasimizin olmazsa olmazlarından en önemli unsurudur ancak her kongre sonunda bazen küskünlükler dargınlıklar ve hatta bölünmeler olmaktadır, Ancak sizler yönetim kurulu üyelerimizle yapılan toplantılar sayesinde tek aday konusunda anlaşılmış ve daha seçime bile gerek görülmeden birlik ve beraberliğimizin ilk adımı atılmıştır özellikle bu konuda emeği geçen tüm üyelerimize teşekkürler ediyorum . Sağ olun var olun hepimize hayırlı olsun Allah utandırmasın” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber