İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Konukçu, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Yarışmanın jüri üyeliği Doç. Dr. Sevim Şermet, Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı, Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Özcan ve Arş. Gör. Gülbeyaz Çiçek tarafından yapıldı.

14 öğrencinin başvuruda bulunduğu yarışmada, jüri tarafından yapılan ön değerlendirmenin ardından 8 öğrenci finale katılmaya hak kazandı. Şiir Okuma Yarışmasının final programında, usta şairlerin eserlerinden özenle seçilen ve öğrencilerin kendi yazdıkları şiirler öğrenciler tarafından başarıyla seslendirildi.

Sırayla sahneye çıkan öğrenciler, beşeri aşktan ilahi aşka, vatan sevgisinden yaşama sevincine kadar pek çok konuda seslendirdikleri şiirlerle, dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından Şiir Okuma Yarışmamızın birincisi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Abdülhamid Çoban oldu. Yarışmanın ikincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Programı 1.Sınıf Öğrencisi Melike Nur Koç olurken, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Demet Gani ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisi Muhammed Hasan Dalcı üçüncülüğü paylaştı.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere katılım belgeleri ile ödülleri protokol üyeler tarafından takdim edildi.

Programın sonunda şiir okuyan öğrencileri sırasıyla tebrik eden SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, bu gibi etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu. Şiir Okuma Yarışmasının Final Programında, öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi de katılımcılardan tam not aldı.

Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


 

Editör: Vitrin Haber