Sinop Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yeni hizmet binası düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Açılışta katılımcılara sığır etli pilav ikram edildi.

Sinop İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Kaleyazısı Mahallesi Tuzcular Caddesi Koca Sokak’ta kurulan yeni hizmet binası törenle açıldı. Açılış törenine; Sinop Vali Vekili Ali Yılmaz, Sinop CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak, Sinop İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Eğlenceoğlu, CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yavuz, DenizBank Sinop Şube Müdürü Ahmet Yıldırım, Birlik üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Şahin Eğlenceoğlu, 2006 yılında kurulan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin faaliyetlerini anlattı.

AMACIMIZ ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK
Yeni yönetim ve denetim kurulu olarak 1 yıl önce damızlık birliğini devraldıklarını belirten Eğlenceoğlu, geçen 1 yıl içerisinde önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Başkan Eğlenceoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Damızlık Birlikleri Yetiştiricilerin kendi aralarında teşkilatlanarak üstün, verimli hayvan yetiştirilmesi amacıyla kurulan kuruluşlardır. Sizlerin de bildiği üzere Damızlık Birlikleri sayesinde üye çiftçiler devletin sunmuş olduğu hibe desteklerden yararlanırlar. Bu desteklemeler anaç sığır, buzağı ve süt desteklemeleridir”

Damızlık Birliklerinin verim ve faaliyetlerinin sadece bu desteklemelerin alınmasını sağlamakla sınırlı olmadığının altını çizen Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Eğlenceoğlu, bu güne kadar hibe desteklemelerin alınmasını sağlamaktan başka bir faaliyette bulunamayan derneği geliştirerek hayvan yetiştiricilerine daha fazla yarar sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

Eğlenceoğlu; “Bizler tam olarak 1 senedir bu damızlık birliğinin başındayız, henüz bir faaliyette bulunmamış gibi görünsek de bizlerde damızlık birliği olarak bu birçok faaliyeti gerçekleştirmek istiyoruz. Biz damızlık birliğine 1 tane veteriner hekim ve 1 tane de veteriner sağlık teknisyeni almış bulunmaktayız. Gerekli izinler alındıktan sonra birliğimiz üyelerine; Suni tohumlama hizmeti vereceğiz, hayvanlarına küpeleme gerçekleştirme, yem ezme, yem karma alet ve ekipmanları kar elde etmeden pazarlama, yem bitki tohum vb. ihtiyaçları pazarlama gibi hizmetler sağlayacağız. Şuan birliğimiz bir serbest ziraat mühendisi ile anlaşmış bulunmakta ve üyelerimize yapay çayır mera projeleri hazırlayarak proje masraflarının birliğimiz tarafından karşılanmasını sağlamakta ve bunun gibi birçok faaliyetleri gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Programda konuşan Vali Vekili Ali Yılmaz'da, Sinop İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. Birliklerin ve Kooperatiflerin çalışmalarının ülkede tarım ve hayvancılığın gelişmesi bakımından son derece büyük öneme sahip olduğunu belirten Ali Yılmaz, bu anlamda açılışı yapılan yeni hizmet binasının da iş ve işleyişlerin daha hızlı ve etkin yapılabilmesi adına büyük önem taşıdığını söyledi. Yılmaz; “Birlik başkanımızın da vurguladığı gibi bu tip birlikler ve kooperatifler kanalıyla çiftçilerimizin örgütlenmesi hem destek alma bakımından hem de tarım hayvancılığın geliştirilmesi bakımından son derece büyük öneme sahip. Esas üreticilerin kendi işine sahip çıkmaları hem kendi menfaatleri hem de bölgemizin ve ülkemizin hayvancılığının gelişmesi bakımından son derece önemlidir. Bu hizmet binasının üyelere ve ilimize hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından, protokol üyeleri tarafından birlik binası açılış kurdelesi kesildi. Yeni hizmet binasının gezilmesi ile devam eden program davetliler için özel olarak hazırlanan ve sığır etinden yapılan etli pilav, ayran ve tatlı ikramıyla son buldu. Ayrıca katılımcılara, içerisinde birlik faaliyetlerinin anlatıldığı ve çeşitli hediyelerin yer aldığı birer hadiye çantası verildi. Açılış ardından gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'de, birlik merkezine giderek, dernek başkanı nezdinde tüm üyelere 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. 
Editör: Vitrin Haber