Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği 2016-2017 yılı sezon açılışını Hayal Cafe'de üyelerin ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirdi. 

Açılış konuşmasında derneğin geçen yıl yapılan faaliyetleri ve önümüzdeki  dönem ile ilgili üyelere bilgilendirme SİFAD Başkan Yardımcısı Aslı Ozan tarafından yapıldı. 

Daha sonra Dernek Başkanı Erdoğan Purçlutepe; bu yıl yapılan 2. Sinop Fotoğrafçılar Buluşması ve yıl içerisinde derneğin 4 sergi açtığını, bu yıl 3 il dışı gezi yaptığını ve yıl içerisinde Temel Fotoğraf Eğitimleri verdiklerini belirtti. 
Dışarıdan hocalar getirterek üyelerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye gayret ettiklerini belirten Purçlutepe; “Sinop'un kültürel değerlerini ön plana çıkarıldığı ve ilimizin tanıtılmasında SİFAD önemli bir yere sahiptir” dedi.

Sezon açılışı SİFAD üyesi Nilgün Cabacı tarafından, dernek üyeleri arasında yapılan fotoğraf yarışmasında birinci olan Sevda Orhan'a hediye takdim emesi,SİFAD Başkan Yardımcısı Aslı Ozan’ın, Dernek Başkanı Erdoğan Purçlutepe ve Derneğin Saymanı Evrim Sönmez'e Uluslararası Life Card’larını (Fotoğrafçı Kartı) verildi

Programda yeni sezon açılış pastasının kesilmesinin ardında 2015-2016 faaliyet yılana ait fotoğraf sunumu üyeler tarafından izlendi. Başkan Erdoğan Purçlutepe 2016-2017 sezonunun hayırlı olmasını diledi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber