Merkezi İstanbul'da bulunan Sinoplu İşadamları Derneği'nin (SİAD) Genel Başkanı Turgay Öztürk ve yönetim kadrosu, Sinop Şubesi üyeleriyle birlikte düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. SİAD Sinop Şubesinin İş Geliştirme Merkezi'ndeki (İŞGEM) yerinde gerçekleşen programda konuşan Genel Başkan Turgay Öztürk, SAİD olarak Sinop’a yapacakları önemli yatırımın müjdesini verdi. 

HEM TÜRKİYE’YE HEM DE SİNOP’A ÖRNEK BİR YATIRIM HAYATA GEÇİYOR
SİAD’ın hem Türkiye’ye hem de Sinop camiasına örnek teşkil edecek bir yatırıma imza atacağını söyleyen SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk, 8 aylık yoğun bir çalışma sonrasında SİAD Orman Ürünleri A.Ş.’yi kurma kararı aldıklarını belirtti. 

Öztürk; “Sinoplu İşadamları Derneği olarak, malumunuz geçen sene itibariyle bu dönem genel başkanlık vazifesine seçilmiş bulunmaktayım. Burada bulunan kıymetli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla belli başlı konularla alakalı istişarelerde bulunmuştuk. Bu istişareler neticesinde bizler, marjinal bir icraat yaparak hem Türkiye’ye hem de Sinop camiasına örnek teşkil etmesini istediğimiz farklı başlıklar altında bir takım icraatlarla ilgili mutabakata varmıştık. Bu icraatlarımızın başında Sinoplu İşadamları Derneğinin vizyonuna uygun bir icraat olarak düşündüğümüz SİAD Orman Ürünleri A.Ş.’nin kurulum müjdesini kıymetli basın mensuplarımızla ve yönetim kurulu üyelerimizle paylaşmıştık. Şimdi Allah’a şükürler olsun, yine burada kıymetli dostlarımızla birlikte büyük bir şeref duyarak SİAD’ın Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğini, bununla alakalı yaklaşık 8 aydır Sinop ve ilçelerinde ilgili fizibiliteleri yaptığını, konunun uzmanlarıyla çalıştığını sizlere bildirmekten gurur duyuyorum. Diğer taraftan, bizler istiyoruz ki Türkiye’de bir ilk olsun, Sinoplu veya başka STK’larımıza da örnek teşkil etsin. Bu manada buradaki arkadaşlarımız da canla başla çalıştılar. Fizibilite çalışmalarında gerek istatistik çalışmalarında kıymetli arkadaşlarımız görev aldı. Bu noktada yönetim kurulu üyelerimizle birlikte huzurlarınızda değerli dostum Tuncay Yazıcı beye de teşekkür etmek istiyorum. Bizler o kadar çok çalıştık ki, gerçekten nasıl yaparız? Ne kadar doğru yaparız? düşüncesiyle 8 aydır yatıp kalkıyoruz. 

Çeşitli yorumlar da aldık. Olumlu olanlara çok sevindik, olumsuz olanlara da vaktini bekleyin diye temenni de bulunduk. O gün bugün diyerek değerli dostlarımızın huzurunda çok derin çalışmaların sonucunda, yaklaşık 7 buçuk milyon lira kurulum sermayesi ve 40 milyon lira da işletme sermayesi ile Sinop’un Türkeli ilçesine fabrikamızı kurmayı kararlaştırmış bulunuyoruz. Ben bu müjdeli haberi sizlerle paylaşmanın gururunu, burada bulunan yol arkadaşlarımla verdiğimiz sözün yerine gelmesindeki şerefi yaşamaktan hakikaten onur duyuyorum. Değerli basın mensuplarımızın da desteğiyle inanıyorum ki Sinoplu STK’ların gerçekten bu türlü faaliyetlerde bulunacakları ve Sinoplu hemşehrilerimize balık ısmarlamaktan ziyade balık tutmayı önereceklerini adım gibi biliyorum” dedi. 

SİAD Genel Başkanı Turgay Öztürk açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Editör: Vitrin Haber