Türkeli Esnaf Kefalet Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan SGK Sinop İl Müdürü Yaşar Yılmaz, 6736 sayılı kanun kapsamındaki SGK borçlarının yapılandırılması konusunda Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin isteğiyle bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini ifade etti.

6736 sayılı kanun ile ilgili bilgiyi ise konuşmacı olarak katılan Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Şefi Ramazan Doğan verdi.
Doğan, sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezaları, kurumca tahsil edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı ile 30 Haziran 2016 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi ile ilgili aflara dair ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Doğan, borç yapılandırmaları için başvuruların 1 Eylül'den itibaren başladığını ifade etti. 
Editör: Vitrin Haber