Yaklaşık 3 yıldır Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü görevini yürüten Zafer Ali Ürkmez, bakanlık tarafından yapılan son görevlendirme ile Ankara’ya 1. Derece Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak atandı. Ürkmez’den boşalan İl Müdürlüğü görevine ise Ardahan Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Sami Şahin, vekaleten atandı. 

Ürkmez bu hafta başı gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevi Sami Şahin’e teslim etti. Sinop’ta görev yaptığı süre içerisinde vatandaşların memnuniyetini ön planda tutmaya çalıştıklarını belirten Zafer Ali Ürkmez, kurumca yürütülen iş ve işlemlerde kolaylığı ilke edinerek insanların sorunlarını mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Ürkmez; “Göreve başladığım 2016 yılından bu yana İl Müdürlüğümüz bünyesinde yapmış olduğumuz her türlü uygulamaları personelimiz ve vatandaşlarımızın memnuniyeti ile kurumsal çalışmalarımızı en üst seviyelere çıkarmak adına yaptık. Kolaylığı ilke edinerek insanımızın sorunlarını mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştık. Esnafımız, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerimiz, hizmet sektörü işletmelerimiz başta olmak üzere tüm sektör işletmelerinde rehberlik faaliyetlerini ön plana alan bir anlayışla bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdik. Sosyal güvenlik ile ilgili çeşitli konularda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Mensubu olduğum Kurumumuzun yurtiçi ve yurtdışındaki tüm paydaşlarına vizyon ve misyonumuzun gereği en iyi hizmeti sunmak adına, merkezinde insanı esas alan bir çalışma anlayışını benimseyerek her türlü çalışmalarımızda azami gayreti gösterdik. Bu bağlamda başta üst yöneticilerimizin talimatları ile sadece çalışmış olduğumuz binalarda değil, görev sınırlarımız içerisindeki tüm sahada etkili ve verimli olmaya çalıştık. Çalışanlarımızı, işverenlerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, odalarımızı, meslek kuruluşlarımızı, emeklilerimizi, engellilerimizi, şehit ve gazi yakınlarımızı kendi bulundukları yerlerde ziyaret ederek sorunlarını ilk ağızdan dinledik. Bu sorunları önem sırasına göre üst yöneticilerimize/birimlerimize ileterek büyük çoğunluğunun çözümlenmesine katkı sağladık.


Yine büyük ve güçlü bir Türkiye olma yolundaki atılan her bir adımı kurumsal bazda yakından takip ettik. 81 milyon vatandaşımıza hizmet veren böyle bir kurumda çalışmanın haklı gururunu ve sevincini personelimiz ile birlikte yaşadık. Kuzeyin incisi olan mutlu şehir Sinop ilimize kurumsal olarak yapacağımız hizmetlerimiz bundan sonrada artarak devam edecektir. 
Ardahan Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı iken Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne vekâleten atanan Sami Şahin'le devir teslim töreni sonrasında Sinop'ta ki görevimden bugün itibariyle ayrıldım. Ankara'ya 1. derece Sosyal Güvenlik Denetmeni kadrosuna atandım. 
Bir nöbet değişimi neticesi bundan sonraki çalışmalarıma Ankara’da devam edecek olmam nedeniyle Sinop’ta bulunan tüm vatandaşımıza teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. 

Editör: Vitrin Haber