Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, geçtiğimiz günlerde otobüs firmalarınca alınan bir kararla kaldırılan şehir içi servis uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda bu kararın belediye tarafından alındığı yönünde bazı söylentiler dolaştığını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, bu söylentilerin kesinlikle doğru olmadığını servislerin, otobüs firmalarının talebi üzerine kaldırıldığını söyledi.

Ergül;Sizlerin de bildiği gibi bu firmaların Sinop Merkezinde bulunan irtibat bürolarından kaldırdıkları servis araçları ile yolcularını Sinop Otogarına götürüyorlardı. Açıkçası şehrin içinde bunların olmaması gerekiyor. Ama şehirde çok fazla rahatsızlık vermeden vatandaşında lehine bir durum olduğu için bizde bunlara hoşgörü ile yaklaştık.  Bundan 8 gün önce Otogardaki otobüs firmaları Belediye Başkanlığına bir dilekçe yazarak 19.09.2018 tarihinden itibaren Otogar servis araçlarını iptal ettiklerini bildirdiler. İptal olma gerekçelerini de “ekonomik şartlarımız sebebiyle” yapmış oldukları şehir içi servis hizmetlerine 19.09.2018 tarihi itibarı ile son verdiklerini, bu işi dolmuşlarla yapacaklarını ifade ettiler. Bizde yeter ki hizmet verin yapın dedik. Her şeyde olduğu gibi iş döndü dolaştı “Sinop Belediyesi servis araçlarını kaldırdı” ya geldi. Vatandaşa da böyle söyleniyormuş. Servisleri biz değil Sinop Belediyesi kaldırdı diye. Bu şekilde ifadeyi çok yakışıksız buluyorum. Böyle bir şey kesinlikle yok. İşte kendi dilekçeleri kendi imzaları hepsi burada, hepinize gösteriyorum bize vermiş oldukları dilekçeyi. Yolcuların tepkilerine karşı Belediye kaldırdı diye söylüyorlar. Arkadaşları ayıplıyorum” dedi.

05:00-06:00 ARASI MİNİBÜS BULUNDURULACAK

Tüm bu yaşananlara rağmen sorumlu belediyecilik gereği, vatandaşları mağdur etmek istemediklerini ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, dolmuşçular kooperatifi ile alınan karar doğrultusunda 05:00-06:00 saatleri arasında erken gelen yolcuları şehre aktarmak için minibüs bulundurulmasının kararlaştırıldığını söyledi. Ergül; “Herkes buyursun servini yapsın, vatandaşta rahatlıkla gidip gelsin. Buna rağmen biz sorumlu sosyal bir belediye olarak sabah arkadaşlarla yaptığımız toplantıda Dolmuşçular Kooperatifi ile konuşarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için özellikle saat 05:00 -06:00 saatlerinde gelen yolcularımızın şehir içine rahatlıkla ulaşması için dolmuşçular Kooperatifi ile arkadaşlarımız görüştüler ve orada 05:00-06:00 arasında erken gelen yolcuları şehre aktarmak için minibüs bulunduracaklar, onlara da teşekkür ediyorum, anlayışlarından dolayı.  Ankara’da otobüsten indiniz var mı öyle bir şey? Ya taksiye binersiniz yada valizinizi alırsınız dışarıda bir yerde bir vasıta bulursunuz ama Sinop’a geldiğinde kapıdan kapıya teslim istiyorlar. Ona da bir şey diyemiyorum. Bu işin belediyemizle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Buna rağmen biz kooperatif ile görüşerek saat 05:00-06:00 arasında erken gelen otobüslerin yolcularını şehre taşımak için kendileri ile anlaştık. Duyarlı Sinoplulara teşekkür ediyorum. Belediyeyi suçlamak kolay, böyle bir suç atılınca bizde bunu sizlerle paylaşmak istedik” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber