Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası kırsalında çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde bugün sabah saatlerinde Balkaya Dağlarına operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine bir grup terör örgütü PKK mensubu tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılanr ilk ateşte 5 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. 
 
Bölgeye Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinden takviye güvenlik güçleri ile kobra helikopterler sevk edildi. 
 
Kobralar PKK'lıların bulunduğu bölgelere bomba yağdırırken, yer yer çatışmaların devam ettiği bildirildi. 
4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlar sonucunda 4 terörist öldürüldü, 1' i yaralı 4 terörist sağ olarak ele geçirildi. 2 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu" denildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden 4'ünün kimlikleri belli oldu. Saldırıda şehit olan askerlerin  Üsteğmen Gökhan Korkut, uzman çavuşlar Mehmet Bostancı, Bekir Çavuş ve Bilal Akgün olduğu açıklandı. Diğer şehit askerin kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi. 
 
PUSUYA DÜŞTÜLER
Bu arada şehit olan askerlerin PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürüldüğü ortaya çıktı. Kuzey Irak sınırına yakın bir noktada bulunan Süngütepe üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendiği, bunun üzerine Yüksekova Komando Birliği'nden bir timin, teröristlerin etrafını sarmak amacıyla güvenli bir noktaya indirildiği belirtildi. Timin teröristlerin arkasından yaklaşırken, pusuya düşürüldüğü ifade edildi. 
Editör: Vitrin Haber